Vecrīgā divus zēnus izģērbj pusplikus un aplaupa; apkārtējie un apsargi izliekas neko nemanām

Par aculiecinieku vienaldzību ir sāpināta kāda māte, kuras dēlu aplaupīja publiskā vietā Vecrīgā. Aptuveni desmit puiši vecumā no 15 līdz 18 gadiem aplenca upurus netālu no lielveikala "Galerija centrs" un pieprasīja atdot vērtīgās mantas. Netālu esošie apsargi un garāmgājēji par notiekošo policijai neziņoja, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Policija aicina iedzīvotājus šādos gadījumos, kad pret kādu tiek vērsts noziedzīgs nodarījums, nekavējoties zvanīt likumsargiem pa tālruni 110!

FOTO: Shutterstock.com

Policija aicina iedzīvotājus šādos gadījumos, kad pret kādu tiek vērsts noziedzīgs nodarījums, nekavējoties zvanīt likumsargiem pa tālruni 110!

Sestdienas vakarā 15 gadus vecā puiša māte saņēma zvanu no dēla, kas tobrīd atradās policijas iecirknī. Puisis lūdza vecāku palīdzību – viņam un viņa draugam Vecrīgā uzbruka huligānu banda.

 

Aplaupītā puiša māte stāsta, ka diezgan liels bars jauniešu viņas dēlu ar draugu aplenca netālu no lielveikala “Galerija centrs”, sākumā gribēja paaicināt nostāk parunāties, bet tad turpināja savas darbības turpat uz vietas.

Lāsmas dēls palika turpat, kur stāvējis, taču viņa 16 gadus veco draugu tomēr izdevās “aizvilkt” kaut kur tālāk, prom no apkārtējo acīm. Tikmēr banda sadalījās divās grupās un uzsāka laupīšanu publiskā vietā.

Abiem cietušajiem novilktas zīmola jakas, dēla draugam nolaupīts pulkstenis, viņam arī iesita ar kulaku pa galvu. Mēģināts nozagt arī apavus.

 

Reklāma
Reklāma

Atstājuši upurus izģērbtus pusplikus, laupītāji izklīda. Neviens no garāmgājējiem pat aci nepamirkšķināja, stāsta sieviete. 

 

Cietušie puiši un viņu ģimenes policijā nodeva iesniegumus. Ir uzsākta izmeklēšana, balstoties uz Krimināllikuma 177. panta 2. daļas – par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var sodīt arī ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

 

Avots: TV3 raidījums “Degpunktā

Saistītie raksti