Kur apmainīt krājkasītes monētas bez maksas?

Monētu maiņu bez maksas nodrošina Latvijas Banka. No šī gada samainīt savu krājkasītes saturu iespējams arī automātiski jeb speciālā aparātā. Tikai jāatceras, ka tagad visus klātienes pakalpojumus Latvijas Banka sniedz jaunā mājvietā Bezdelīgu ielā 3.
Automātiskās monētu ieskaitīšanas iekārtas ļauj savu krājkasīti – sīknaudu – iemaksāt un saņemt naudu savā bankas kontā ātrāk un ērtāk.

FOTO: Shutterstock.com

Automātiskās monētu ieskaitīšanas iekārtas ļauj savu "krājkasīti" – sīknaudu – iemaksāt un saņemt naudu savā bankas kontā ātrāk un ērtāk.

Ar 2023. gada 2. janvāri Latvijas Bankas klientu kases pārceltas no pašreizējās atrašanās vietas Rīgā, K. Valdemāra ielā 1B, uz Pārdaugavu, Bezdelīgu ielu 3. Šajā ēkā, kas atrodas starp Latvijas Nacionālā arhīva ēku un Vanšu tiltu, atrodas Latvijas Bankas skaidrās naudas apstrādes centrs.

 

Turpmāk klienti, kas Latvijas Bankas klientu kasēs galvenokārt saņēma pakalpojumus, kuri saistīti ar skaidro naudu vai Kredītu reģistra ziņu izsniegšanu, aicināti doties uz Bezdelīgu ielu 3, kur būs izvietotas klientu kases, kā arī automātiskās monētu ieskaitīšanas iekārtas, kas ļaus savu "krājkasīti" – sīknaudu – iemaksāt un saņemt naudu savā bankas kontā ātrāk un ērtāk.

 

Pirms došanās uz Latvijas Bankas kasēm jāpiereģistrējas vietnē https://siknauda.bank.lv/, tad process būs ļoti ātrs. Piereģistrēties var arī, izmantojot klientu kasēs uzstādītos datorus, bet tad jārēķinās ar papildu laiku. 

 

Nauda klienta bankas kontā parādās dažu minūšu laikā, ja attiecīgā banka ieviesusi zibmaksājumus.

Reklāma
Reklāma

 

Zināšanai

  • Sīknaudu jeb “krājkasītes” iespējams samainīt bez maksas.
  • Vienam klientam noteikts limits – var apmainīt monētas vērtībā līdz 1000 eiro mēnesī.
  • Līdzi jābūt personas apliecinošam dokumentam (eID vai pagaidām vēl arī pase).
  • Reģistrējoties monētu maiņai automātiskās monētu ieskaitīšanas iekārtās, tiks piefiksēts klienta bankas konta numurs un rekvizīti. Klients saņems lietotāja ID un izveidos paroli, kuru izmantot monētu ieskaitīšanas laikā.

 

Reģistrācija jāveic vienu reizi, piešķirtais lietotāja ID un parole darbosies visiem turpmākajiem monētu maiņas darījumiem.

 

  • Ja maināmo monētu skaits ir mazāks par 100, arī turpmāk varēs izmantot iespēju tās apmainīt klātienē un uzreiz saņemt vēlamās nominālvērtības eiro naudas zīmes.

Saistītie raksti