Mamma sabārusi Japānas premjera palīgu par nepieklājīgo uzvedību vizītē ASV

Japānas premjerministra Fumio Kišida vecākais palīgs Sedži Kihara atvainojies par to, ka oficiālā vizītē ASV turējis rokas kabatās, atzīstot, ka māte viņu par to salamājusi un sacījusi, ka viņai par dēlu ir "kauns".
Japānas premjerministra Fumio Kišida vecākais palīgs Sedži Kihara (Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.)

FOTO: Ekrānuzņēmums

Japānas premjerministra Fumio Kišida vecākais palīgs Sedži Kihara (Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.)

Kihara vietnē "YouTube" atklājis, ka viņa māte lasījusi komentārus par to, ka viņš "apkaunojis savus vecākus", stāvot ar rokām bikšu kabatās laikā, kamēr premjers Kišida sarunājies ar žurnālistiem pie Blēra nama Vašingtonā.

 

52 gadus vecais Kihara saņēmis dusmīgu telefona zvana no savas mātes, kura viņam teica, ka viņai ir "kauns". Māte dēlam ieteikusi "aizšūt kabatas".

 

 

Incidents notika 13. janvārī, laikā, kad Kišida devās piecu valstu vizītē Eiropā un Ziemeļamerikā. Tās laikā viņš pirmo reizi amata laikā tikās arī ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

 

Video redzams, ka laikā, kamēr premjers sarunājas ar žurnālistiem, fonā stāv Kihara, sabāzis rokas bikšu kabatās. Ievērojis, ka viņu filmē kamera, Kihara ātri vien piekārto bikses un novieto rokas sev priekšā.

 

Reklāma
Reklāma

Ātri vien video uzķērušas kritiskās sabiedrības acis, daudziem nosodot pozu, kādu Kihara ieņēmis nozīmīgās vizītes laikā. Daļa apsūdzēja viņu sliktās manierēs, bet citi norādīja, ka Kiharam esot “vairāk attieksmes nekā premjerministram”.

 

Savai aizstāvībai Kihara sacīja, ka viņš ir "tāds cilvēks, kurš ejot liek rokas kabatās", un viņš vienkārši koncentrējies uz premjera komentāriem, lai varētu precīzi informēt medijus par samita iznākumu.

 

"Es domāju par to, kā vislabāk parādīt samitā redzamās Japānas un ASV draudzīgās attiecības," viņš sacīja "YouTube" politisko diskusiju kanālā, sasmīdinot pārējos diskusijas viesus.

 

No portāla www.jauns.lv.

Saistītie raksti