“TikTok” izaicinājums nāvē noved 12 gadus vecu meiteni

Argentīnā mirusi 12 gadus veca meitene pēc tam, kad mēģinājusi izpildīt sociālajā vietnē “TikTok” izplatītu bīstamu “aizrīšanās izaicinājumu”, kas jauniešu vidū guvis milzīgu popularitāti, vēsta “The Independent”.
Milagrosa nomira, pildot “TikTok” izaicinājumu, kura pamatā ir doma sevi smacēt, līdz tiek zaudēta samaņa.

FOTO: Shutterstock.com

Milagrosa nomira, pildot “TikTok” izaicinājumu, kura pamatā ir doma sevi smacēt, līdz tiek zaudēta samaņa.

Nelaime notikusi 13. janvārī Santafē provincē, Argentīnā. 12 gadus vecā Milagrosa Soto tika atrasta mirusi savās mājās pēc tam, kad, iespējams, bija mēģinājusi izpildīt "aizrīšanās izaicinājumu" - vienu no daudzajiem virālajiem "izaicinājumiem", kas cirkulē vietnē “TikTok”. 

Meitenes tante sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja, ka Milagrosa nomira, pildot “TikTok” izaicinājumu, kura pamatā ir doma sevi smacēt, līdz tiek zaudēta samaņa. Meitenes tante zina stāstīt, ka Milagrosa jau iepriekš veikusi šo izaicinājumu, taču trešā reize izrādījusies liktenīgā. 

“Viņa saņēma saiti ar šo izaicinājumu “WhatsApp” no kāda skolas biedra. Es domāju, ka kāds viņu pamudināja to darīt, jo Milagrosa skolā cieta no apsmiešanas un tika atstumta,” stāsta tante. 

Reklāma
Reklāma

Policija uzsākusi izmeklēšanu, tikmēr septiņu citu bērnu vecāki iesūdzējuši vietni “TikTok” tiesā, jo arī viņu bērni gājuši bojā, pildot izaicinājumu. 

Tiesa gan “aizrīšanās izaicinājums” nav nekas jauns. No 90. gadu vidus līdz 2000. gadu vidum vairāk nekā 82 jaunieši pasaulē ir miruši, piedaloties "aizrīšanās spēlēs".
 

Saistītie raksti