Vēl viens šausmīgā kara upuris – Avdijivkā traģiski mirusi sešus gadus veca meitene

Avdijivkā traģiski mirusi sešus gadus veca meitenīte, vārdā Eļa. Meitenes vecmāmiņa un vectēvs atteicās evakuēties, un viņiem visiem nācās slēpties pagrabā, lai paglābtos no sprādzieniem, kuri dārdēja artilērijas uguns postītajā teritorijā. Diemžēl bērna sirds neizturēja kara šausmas.
Diemžēl meitenītes sirds neizturēja kara šausmas. Foto: Facebook.

FOTO: Publicitātes foto

Diemžēl meitenītes sirds neizturēja kara šausmas. Foto: Facebook.

Par meitenes nāvi pārraides "Espresso" ēterā ziņoja Avdijivkas civilās un kara administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs. Vēlāk brīvprātīgais Vlads Mahovskis sociālajā tīklā "Facebook" dalījās ar sīkāku informāciju un Elas video.

 

"Avdijivkā joprojām ir aptuveni 2,5 tūkstoši iedzīvotāju, ieskaitot bērnus. Naktī nomira 6 gadus veca meitene. Sākotnējais nāves cēlonis ir sirdslēkme. Meitene dzīvoja pie vecmāmiņas Avdijivkā. Viņas māte pašlaik strādā ārzemēs, tētis ir miris. Vakarā meitenei sāka tirpt rokas un kājas, taču viņa nevienam neko neteica. Diemžēl nav juridiska mehānisma, kā piespiedu kārtā izvest bērnus no pilsētas. Mēs pastāvīgi vēršamies pie deputātiem un pieprasām pieņemt šādu likumu. Galu galā vecāku nolaidības dēļ bērni nokļūst briesmās," skaidroja Barabašs.

 

Eļa, slēpjoties pagrabā. Brīvprātīgajam Vladam viņa teikusi, ka ir ļoti bail. (Foto: Facebook)

 

Reklāma
Reklāma

Brīvprātīgais Vlads savā ierakstā vēstī, ka pazīst šo meiteni. Viņš redzējis Eļu sēžam pagrabā kopā ar vectēvu un vecmāmiņu. Mazā teikusi, ka viņai ir ļoti bail. 

Diemžēl Eļas tuvinieki atteicās evakuēties, lai gan viņiem tika piedāvāts doties prom un glābt bērnu.

 

"Pēc kāda laika es tur vēlreiz biju aizgājis, centos pārliecināt evakuēties, bet viņi negribēja. Meitenes sestajā dzimšanas dienā es atnesu kūku un dāvanu, bet aizbildņi diskrēti atteicās un neļāva man tikties ar meiteni. Vēlāk viņi pārcēlās uz Veco Avdijivku. Arī turp es devos, bet man neļāva tikties ar Eļu... Jūtu šausmīgas sāpes. Tikai pāris reizes redzēts bērns man satricināja dvēseli. Meitene skatījās lielām, paļāvīgām acīm... Kā mēs varam izglābt tos bērnus?" - vaicā brīvprātīgais Vlads Mahovskis.

 

No portāla www.jauns.lv.

Saistītie raksti