Atklās taktilo Brīvības pieminekļa miniatūru neredzīgiem cilvēkiem

Valsts svētkos, 18. novembrī, plkst. 15 tiks atklāta taktilā Brīvības pieminekļa miniatūra neredzīgiem cilvēkiem, informē fonda “Nāc līdzās!” vadītāja Sarma Freiberga.
Pieminekļa miniatūra veidota, pateicoties cilvēku ziedojumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Pieminekļa miniatūra veidota, pateicoties cilvēku ziedojumiem.

Brīvības pieminekļa miniatūra ir atveidota bronzā. Uz tā atradīsies arī QR kods, kuru noskenējot, būs dzirdams stāsts par lielā Brīvības pieminekļa tapšanas vēsturi divās valodās – latviešu un angļu. Tekstu ierunājuši Jaunā Rīgas teātra aktieri Vilis Daudziņš un Marija Linarte. Noklausāmais teksts būs redzams arī rakstītā veidā. 

 

Pieminekļa atklāšanā piedalīsies visa radošā komanda: tēlnieki Ivars Miķelsons un Kārlis Alainis, arhitekti Ilze Rukmane-Poča un Jānis Vēveris un idejas iniciatore un līdzattīstāja - Fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga. Ar savu pieredzi projektu atbalstīja Brīvības pieminekļa un Rīgas brāļu kapu padomes  vadītājs Valdis Zatlers.

Reklāma
Reklāma

 

Pēc pieminekļa oficiālās atklāšanas sekos neliels koncerts pie lielā pieminekļa, ko sniegs Fonda Nāc līdzās! talantīgie neredzīgie jaunieši – solisti un pianiste Agnese Egliņa un fonda jauktais koris Imanta Toča vadībā.

Saistītie raksti