Latvijas skolas tiek aicinātas piedalīties radošā konkursā “Redzi sliedes – nopauzē!”

Vai vēlies kopā ar savu klasi bez maksas doties uz jaunatklāto zinātnes centru “Vizium” Ventspilī vai apmeklēt Dzelzceļa muzeju Rīgā un pēc tam kopīgi noskatīties kādu no jaunākajām kino filmām? Ja atbilde ir jā, piedalies konkursā “Redzi sliedes – nopauzē!”, kuru organizē “Latvijas dzelzceļš”! Īpašas balvas gaida arī skolotājus.
Latvijas skolas tiek aicinātas piedalīties radošā konkursā “Redzi sliedes – nopauzē!”

FOTO: Publicitātes foto

Lai piedalītos konkursā, skolu klases tiek aicinātas uzņemt radošu video, kurā tiek iedzīvināts drošības kampaņas “Redzi sliedes – nopauzē!” vizuālais risinājums un sauklis, un tas jāiesniedz līdz šī gada 21. oktobrim, nosūtot uz DzirdiRedziDzivo@ldz.lv.

 

Balvas 

  • Konkursa uzvarētājus gaida izglītojoša LDz žūrijas balva – ekskursija uz Dzelzceļa muzeju, kā arī biļetes visai klasei kino apmeklējumam Rīgā.
  • Savukārt sabiedrības simpātiju balvu - ekskursiju uz zinātnes centru “Vizium” Ventspilī, saņems tas video, kas sociālajos tīklos “Facebook” un “Instagram”  iegūs kopsummā visvairāk “patīk” un/ vai “dalīties”.  Tātad – ne tikai izveidojot šo video, bet arī aicinot  skolasbiedrus un draugus balsot par to šajos sociālajos tīklos, Jūs varat pietuvoties vēlamajām balvām!
  • Tāpat LDz ir  īpaši padomājis par abu uzvarējušo klašu skolotāju, kuram(-ai) būs iespēja  balvā saņemt dāvanu karti no “Biļešu paradīzes” 50 eiro vērtībā.

 

Uzdevums 

Uzdevums ir pavisam vienkāršs - klases skolēniem kopīgiem spēkiem radošā video ir jāiedzīvina drošības kampaņas “Redzi sliedes – nopauzē!” vizuālais risinājums un sauklis. Piemēram, tos var izdejot, izdziedāt, iekustināt zīmējumā, atainot “flešmobā” vai tml. Konkurss norisināsies līdz 21.oktobrim, kad visi iesniegtie darbi tiks nodoti LDz žūrijas un, pēcāk,  arī sociālo tīklu Facebook un Instagram lietotāju izvērtēšanai. Konkursā aicināti piedalīties 1. līdz 12. klašu skolēni. 

 

Svarīgi atcerēties, ka video veidošanas laikā ne skolēni, ne skolotāji nedrīkst atrasties dzelzceļa tuvumā vai citādi pakļaut riskam savu un apkārtējo cilvēku drošību.

 

Darbu iesniegšana 

Konkursā iesniedzamā video garumam ir jābūt līdz trim minūtēm. Tas var būt filmēts, animēts vai veidots citā veidā. Konkursa pieteikumus ir jāiesniedz MP4 vai MOV formātā. Skolēnu sagatavotos video tiek gaidīti līdz 2022. gada 21. oktobra pulksten 17.00 uz e-pastu DzirdiRedziDzivo@ldz.lv. 

 

Uzvarētāju paziņošana 

Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 2022. gada 11. novembrim “Latvijas dzelzceļa” sociālo mediju kontos: 

https://www.facebook.com/LatvijasDzelzcels

https://www.instagram.com/latvijas_dzelzcels/ 

un mājaslapā https://www.dzirdiredzidzivo.lv/

 

Konkursa “Redzi sliedes – nopauzē!” nolikums, kā arī informācija par drošības kampaņu pieejama interneta vietnē www.dzirdiredzidzivo.lv/konkurss 

Saistītie raksti