Brīvpieejā nodrošinās digitālo mācību platformu Ukrainas skolēniem un skolotājiem

Viens no Baltijas vadošajiem IT uzņēmumiem “Net Group” paziņojis, ka Ukrainas skolotājiem un skolēniem no marta brīvai lietošanai nodrošinās digitālo mācību platformu “Schoolaby”. Platforma ļauj skolēniem un skolotājiem, kuri spiesti bēg no sava reģiona vai pat dzimtenes, turpināt mācības un skolas darbu interaktīvā tiešsaistes vidē, neatkarīgi no viņu pašreizējās atrašanās vietas.
Platforma būs noderīga arī tiem skolēniem, kas turpinās mācības Latvijā, īpaši vecāko klašu skolēniem.

FOTO: Shutterstock.com

Platforma būs noderīga arī tiem skolēniem, kas turpinās mācības Latvijā, īpaši vecāko klašu skolēniem.

Uzņēmums šādu lēmumu pieņēmis saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā. “Schoolaby” Vienlaikus, pakāpeniski un ar pieredzējušu ukraiņu pedagogu palīdzību, platformā tiek nodrošināta pieeja arī dažādiem STEM kursiem. Šis saturs pieejams gan Ukrainā, gan Polijā, Baltijas valstīs un citās valstīs, kurās tiek uzņemti Ukrainas kara bēgļi. 

 

Lēmums atvērt “Schoolaby” platformu Ukrainas skolotājiem un skolēniem tika pieņemts, lai atbalstītu Ukrainas izglītības sistēmu notiekošās karadarbības laikā, norāda igauņu uzņēmējs, “Net Group” dibinātājs un izpilddirektors Priita Kongo

 

“Mēs sākām izstrādāt “Schoolaby” COVID-19 pandēmijas pirmā viļņa laikā 2020. gada pavasarī, kad izglītības sistēma bija pakļauta īpaši lielam spiedienam. Ņemot vērā situāciju Ukrainā, mēs redzam, ka tagad mūsu pienākums un atbildība ir nodrošināt šo platformu arī ukraiņiem, lai šīs valsts skolotāji varētu veikt savu tik svarīgo darbu. Izmantojot “Schoolaby” platformu, ukraiņu skolēni var turpināt mācības neatkarīgi no tā, vai viņi šobrīd atrodas Ukrainā, Polijā vai citur,” saka “Net Group” vadītājs Priita Kongo

 

Iespēja turpināt mācības attālināti ir svarīga ne tikai mācību satura nodrošināšanas procesa turpināšanai, bet arī psihoemocionālu apsvērumu dēļ tiem bērniem un jauniešiem, kuri nonākuši svešā vidē un bijuši spiesti bēgt no savām mājām un karadarbības. 

 

Skolu programmu koordinēšana, tulkošana un digitalizācija ir vērienīgs un laikietilpīgs process, tāpēc tas tiek veikts pakāpeniski. 

Reklāma
Reklāma

Piemēram, primāri “Schoolaby” nodrošinājis mācību saturu – matemātikas priekšmetus ukraiņu valodā skolēniem, kas apmeklē vidusskolas pēdējo klasi. 

“Tiešsaistes mācību kursu matemātikā veidojusi atestētā, pieredzējusī Ukrainas pedagoģe Svitlana Mischenko un brīvprātīgie IT speciālisti, tulki un citi profesionāļi. Izmantojot “Schoolaby” platformu, viņi arī nodrošinās skolēniem visu vajadzīgo atbalstu un vēlāk novērtēs viņu progresu,” stāsta “Schoolaby” pārstāvis, galvenais produkta īpašnieks Jaak Laanpere.

 

“Schoolaby” prognozē, ka platforma galvenokārt tiks izmantota Ukrainā, taču varētu būt aktuāla ukraiņu skolēniem un viņu vecākiem arī citās valstīs, kas uzņem bēgļus no Ukrainas. Pēc kursa pabeigšanas platformā tiešsaistes vidē tiks izsniegts arī “Schoolaby” sertifikāts, kas apliecina konkrētā kursa apguvi un ukraiņu pedagogu izstrādāto pārbaudījuma darbu nokārtošanu.

 

“Schoolaby” ir digitālā mācību platforma, ko 2020.gada pavasarī publiskoja Igaunijas vadošais IT uzņēmums “Net Group”. “Schoolaby” mērķis ir nodrošināt mūsdienīgu un ērtu tiešsaistes mācību vidi vispārējās izglītības sistēmas skolēniem un skolotājiem. Interaktīvajā platformā ir iespējams pastāvīgi izmantot mācību materiālus, veikt ieskaites un testus, kā arī pastāvīgi novērtēt skolēnu mācību sekmes.

 

Lai iegūtu papildinformāciju un pievienotos kursam, apmeklējiet: www.schoolaby.com