Rimi piedāvā 200 darba vietu Ukrainas bēgļiem un aicina pircējus iesaistīties atbalsta aktivitātēs

Ar mērķi atbalstīt iedzīvotājus Ukrainā un tos, kuri Krievijas militārā iebrukuma rezultātā ir spiesti doties bēgļu gaitās, Rimi veikalu tīkls visā Baltijā piedāvā 200 darba vietu Ukrainas bēgļiem, kā arī ievieš vairākas iespējas pircējiem pievienoties varonīgās Ukrainas tautas atbalstam. No nākamās nedēļas pircēji varēs veikt ziedojumus Ukrainas atbalstam Rimi e-veikalā vai arī novirzīt šim mērķim savu uzkrāto Mans Rimi naudu. Tāpat veikalu plauktos ir īpaši izcelti Ukrainas produkti, lai ikviens pircējs ar savu ikdienas produktu izvēli varētu palīdzēt Ukrainas ekonomikai.
Rimi piedāvās vairākus veidus, kā atbalstīt Ukrainu

FOTO: Shutterstock.com

Rimi piedāvās vairākus veidus, kā atbalstīt Ukrainu

Rimi visās Baltijas valstīs cieši sadarbojas ar labdarības organizācijām, kas šobrīd sniedz atbalstu Ukrainai un piedāvās arī ikvienam Rimi pircējam iespēju ziedot Ukrainas atbalstam lojalitātes programmas ietvaros uzkrāto Mans Rimi naudu. Jau nākamnedēļ to varēs izdarīt savā profilā Rimi mājaslapā vai arī infokioskā veikalā. Latvijā šie līdzekļi nonāks Latvijas Samariešu apvienības pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” rīcībā. Tāpat ziedojumu varēs veikt, pievienojot to pirkumu grozam Rimi e-veikalā. Ukrainas atbalstam tiks novirzīti arī līdzekļi no ziedojumu kastītēm, kas izvietotas pie veikalu kasēm.

 

Šobrīd arī Baltijā ierodas Ukrainas iedzīvotāji, kuri kara dēļ spiesti pamest savu valsti. Papildus pirmās nepieciešamības preču atbalsta pakām Rimi savos veikalos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā piedāvā 200 darba vietu Ukrainas bēgļiem, lai palīdzētu pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

 

“Šis ir ļoti emocionāls laiks mūsu sabiedrībā un arī uzņēmumā. Tomēr esmu gandarīts, ka  šīs emocijas rezultējas nešaubīgā vēlmē palīdzēt. Mūsu mātes kompānija ICA Gruppen un arī Rimi Baltic uzņēmumi skaidri iestājas pret šo karu, solidarizējoties ar Ukrainu un ukraiņiem, kuri ir arī mūsu darbinieku un klientu vidū. Tāpēc uzskatām, ka nepieciešama konkrēta darbība, gan ziedojot finanšu līdzekļus, gan palīdzot ar resursiem, kas ir mūsu rīcībā. Šobrīd cieši sadarbojamies ar organizācijām un valsts iestādēm visā Baltijā, nodrošinot pārtikas un pirmās nepieciešamības preču pakas bēgļu apgādei.

 

Latvijā vien pirmajās karadarbības dienās sadarbībā ar Ziedot.lv un Pārtikas banku esam snieguši atbalstu vairāk nekā 11 000 eiro vērtībā un turpinām sadarbību ar šīm organizācijām, sniedzot atbalstu pēc nepieciešamības. Savukārt no pārdošanas izņemto Krievijas un Baltkrievijas produktu vietā aicinām pircējus izvēlēties Ukrainas preces,” skaidro Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

 

Reklāma
Reklāma

Jau tuvākajā laikā sadarbībā ar Pārtikas banku “Paēdušai Latvijai” Rimi veikalos tiks organizēta arī īpaša atbalsta akcija Ukrainas bēgļu ģimenēm, piedāvājot ikvienam Latvijas iedzīvotājam vienkāršā veidā iesaistīties un ziedot pārtiku. 

 

Tikmēr, atsaucoties pircēju lūgumam, Rimi veikalos visā Baltijā ir īpaši izcelti Ukrainas ražotāju produkti, tiem pievienojot valsts karogu. Pircēji ir aicināti izmantot iespēju un iegādāties šos produktus, apzinoties, ka tādējādi tiek atbalstīti Ukrainas uzņēmumi un valsts ekonomika. Jārēķinās gan, ka dažiem Ukrainas produktiem var veidoties iztrūkums, jo arī to piegādes ietekmē notiekošā karadarbība.

 

Rimi mātesuzņēmums ICA Gruppen un ICA Mazumtirgotāju asociācija ar ICA fonda starpniecību ir ziedojuši 10 miljonus Zviedrijas kronu starptautiskajai Sarkanā Krusta organizācijai, lai palīdzētu nodrošināt humāno palīdzību gan karadarbības skartajās Ukrainas teritorijās, gan bēgļiem, kuri jau ierodas Eiropas valstīs.

 

Tāpat Rimi arī nodrošina tiešu atbalstu saviem darbiniekiem ar Kolēģu atbalsta fonda starpniecību. Fonda finansējumu veido darbinieku un Rimi ziedojumi, un tā mērķis ir sniegt atbalstu darbiniekiem, kā arī to ģimenes locekļiem, nonākot ārkārtas situācijās. Apzinoties, ka Rimi darbinieku vai viņu radinieku vidū ir Ukrainas iedzīvotāji, šobrīd ir aktivizēta šī fonda darbība un nodrošināts papildu finansējums, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu tūlītēju atbalstu.