Jaundzimušie visā Latvijā saņems dāvanu – D vitamīnu

Latvijas farmācijas uzņēmums Sagitus, rūpēs par sabiedrības veselību un labklājību, dāvinās D vitamīnu jaundzimušajiem un viņu vecākiem no visas Latvijas. Šīs labdarības iniciatīvas ietvaros martā un aprīlī tiks nodrošināti vairāk nekā 3000 vitamīnu iepakojumu.
Dāvinājumu jaunie vecāki saņem dienā, kad gatavi doties mājās.

FOTO: Publicitātes foto

Dāvinājumu jaunie vecāki saņem dienā, kad gatavi doties mājās.

“Saules hormons jeb D vitamīns ir neatsverams teju visu orgānu veselības uzturēšanā – tas it īpaši vajadzīgs bērna kaulu un zobu normālai attīstībai un augšanai, normālas imūnsistēmas darbībai un muskuļu darbības uzturēšanai. Ar šo labdarības iniciatīvu mēs vēlamies sniegt atbalstu pašiem mazākajiem, jo rūpes par veselību ir galvenā prioritāte. Vienlaikus atgādināsim, kāda ir šī vitamīna nozīme veselības uzturēšanā gan jaundzimušajiem, gan viņu vecākiem,” stāsta Pēteris Zvaigzne, farmācijas uzņēmuma Sagitus valdes loceklis.

 

Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Inese Bļodniece uzsver “Ir svarīgi atcerēties, ka zīdainītim D vitamīns no viena mēneša vecuma līdz gadam ir jālieto neatkarīgi no gadalaika un bez pārtraukuma. Priekšlaikus dzimušiem bērniņiem D vitamīnu rekomendē sākt lietot pat agrāk par mēneša vecumu; par nepieciešamo vitamīna devu jākonsultējas ar ārstu.”

 

Paula Stradiņa Klīniskajās universitātes slimnīcas pediatri-neonatalogi Dr. Ilona Vārpa, Dr. Sarma Gaveika un Dr. Silva Stuķēna norāda: “NATEO D vitamīna dāvinājums slimnīcas dzemdību nodaļai ir ļoti noderīgs tāpēc, ka jaunās mammas mēdz aizmirst par D vitamīna nozīmi un lietošanu, jo ir daudz citu rūpju un jaunu pienākumu.” Ārsti rekomendē D vitamīnu dot pēc otrās dzīves nedēļas - 400 SV (starptautiskās vienības) dienā. Ja bērniņam ir mazs dzimšanas svars (no 2500 g), tad jānodrošina 200 SV dienā. Savukārt no 6 mēnešu vecuma var dot 600-1000 SV dienā.” 
 

Reklāma
Reklāma

Katra jaundzimušā ģimene dāvinājumā saņems NATEO D vitamīna pilienus. Šie pilieni ir īpaši izstrādāti zīdaiņiem un maziem bērniem, lai nodrošinātu nepieciešamā D vitamīna daudzuma uzņemšanu. Rūpējoties par zīdaiņu un bērnu veselību, NATEO D pilienu sastāvā ir tikai dabiskas izcelsmes produkti: D3 vitamīns no lanolīna (holekalciferols), augu izcelsmes triglicerīdu maisījums no īpaši attīrītas saulespuķu eļļas. NATEO D pilienu sastāvā nav saldinātāju, aromatizētāju, krāsvielu un konservantu. Ērtā pipete nodrošina precīzu NATEO D pilienu dozēšanu.

 

Šim dāvinājumam var pieteikties ikviena ģimene, kuras bērniņš ir piedzimis šajās Latvijas slimnīcās: Rīgas Dzemdību namā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, Jūrmalas slimnīcā, Valmieras slimnīcā, Siguldas slimnīcā, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Jēkabpils reģionālājā slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Preiļu slimnīcā, Madonas slimnīcā, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, Jelgavas pilsētas slimnīcā, Dobeles un apkārtnes slimnīcā, Ogres rajona slimnīcā, Kuldīgas slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Šo dāvinājumu jaunie vecāki saņems dienā, kad būs gatavi doties mājās.

 

Kopā ar vitamīnu dāvinājumu ikviens vecāks arī saņems informatīvo bukletu par D vitamīna nozīmi veselības uzturēšanā. Viens iepakojums mazulim pietiks 4 mēnešu lietošanai, jo tajā ir 120 D vitamīna devas. Latvijas Pediatru asociācija laikā dzimušiem bērniem rekomendē profilaktiskos nolūkos uzņemt 400 SV (starptautiskās vienības) D vitamīna dienā*.