Šodien izsludināts oranžais brīdinājums. Gaidāmas brāzmas līdz pat 32 m/s

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs šodien visā piekrastē un valsts vidienē izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, bet pārējā Latvijā spēkā dzeltenais brīdinājums.
Arī Rīgā būs spēkā oranžais brīdinājums par 25-30 metrus sekundē spēcīgām brāzmām.

FOTO: Shutterstock.com

Arī Rīgā būs spēkā oranžais brīdinājums par 25-30 metrus sekundē spēcīgām brāzmām.

Pirmdien no plkst.3 naktī līdz plkst.22 vakarā būs spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē, savukārt no plkst.6 līdz 18 visos piekrastes novados un pilsētās, arī Rīgā, būs spēkā oranžais brīdinājums par 25-30 metrus sekundē spēcīgām brāzmām.

Tik stiprā vējā var lūzt koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi un citi postījumi.

Vētru pavadīs arī pamatīgi nokrišņi - no rīta vēl tas būs pārsvarā lietus un slapjdraņķis, bet dienas gaitā sāks puteņot, tādēļ Vidzemē un Latgalē spēkā arī brīdinājums par stipru snigšanu. 


Gaisa temperatūra dienas pirmajā pusē būs -1...4 grādi, bet pēcpusdienā kļūs vēsāks, vakapusē jau tikpat kā visā valstī valdīs neliels sals.

Reklāma
Reklāma

 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="lv" dir="ltr">Labrīt! Šodien g.k. slapjš sniegs, sniegs, R raj. nokrišņu būs mazāk, bet vietām A sniega sega palielināsies par 2-4 cm.❄️Ceļi būs slideni, palaikam putinās.🌬️ZR/R vējš brāzmās 20-24 m/s, R un centr.raj. līdz 27-32 m/s.⚠️Gaisa temp. 0…+3°, vakarā pazemināsies par dažiem grādiem. <a href="https://t.co/VOiUpjn78G">pic.twitter.com/VOiUpjn78G</a></p>&mdash; Meteo.lv (@LVGMC_Meteo) <a href="

17, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="UTF-8"></script>