Vecāki, ir zināms, kad un kā darbu sāks kalnu slēpošanas trases Latvijā!

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies slēpošanas sezona Latvijas kalnu trasēs. Gaisa temperatūra ir nokritusies pietiekami zemu, trases var sākt ražot sniegu un tas nozīmē, ka tiklīdz trases būs gatavas apmeklētājiem, tās katra varēs izziņot savu sezonas sākumu, informē Latvijas profesionālo slēpošanas trašu asociācijā.
Lai slēpotu, nomātu inventāru pieaugušajiem ir jābūt sadarbspējīgam vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātam, jauniešiem no 12-18.g.v ir jāuzrāda vai nu 72 stundas iepriekš veikts negatīvs tests vai sertifikāts, bet bērni līdz 12.g.v varēs apmeklēt trases tikai kopā ar pieaugušajiem, kam ir sertifikāts.

FOTO: Shutterstock.com

Lai slēpotu, nomātu inventāru pieaugušajiem ir jābūt sadarbspējīgam vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātam, jauniešiem no 12-18.g.v ir jāuzrāda vai nu 72 stundas iepriekš veikts negatīvs tests vai sertifikāts, bet bērni līdz 12.g.v varēs apmeklēt trases tikai kopā ar pieaugušajiem, kam ir sertifikāts.

Šajā sezonā kalnu slēpošanas trašu pakalpojumi būs pieejami tikai "zaļajā" jeb epidemioloģiski drošajā režīmā. Tas nozīmē, ka, lai slēpotu, nomātu inventāru pieaugušajiem ir jābūt sadarbspējīgam vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātam, jauniešiem no 12-18.g.v ir jāuzrāda vai nu 72 stundas iepriekš veikts negatīvs tests vai sertifikāts, bet bērni līdz 12.g.v varēs apmeklēt trases tikai kopā ar pieaugušajiem, kam ir sertifikāts.

Kalnu kafejnīcas būs atvērtas un tās varēs apmeklēt epidemioloģiski drošā režīmā.

Arī šajā sezonā, lai garantētu maksimālu drošību un pakalpojuma kvalitāti, visas lielās un profesionālās slēpošanas trases saglabās iepriekšējās rezervācijas sistēmu un biļešu iepriekšpārdošanu internetā.

Tas nozīmē, ka pirms ierašanās kalnā obligāti būs jāpiereģistrējas katras trases elektroniskajā sistēmā un jārezervē laika logs, kā arī pacēlāja biļete jau iepriekš.

Tāpat visas profesionālo trašu asociācijā esošās trases saglabās iespēju nopirkt pacēlāja biļeti internetā. Tas būs lētāk, nekā iegādāties pacēlāja biļeti uz vietas un rezervācija būs garantēta automātiski.

Pērkot pacēlēja biļetes trasē uz vietas, apmeklētājiem jārēķinās, ka biļešu cenas būs dārgākas, bet iepriekšēja elektroniska rezervācija būs nepieciešama tik un tā.

Rezervācijas sistēma tiks saglabāta, lai izvairītos no rindām pie pacēlājiem, mazinātu inficēšanās risku, kā arī saglabātu labu pakalpojuma kvalitāti- slēpotājiem un snoveriem būs vairāk vietas un slēpošanas trašu infrastruktūra nebūs pārslogota.

Latvijas profesionālo slēpošanas trašu asociācija ir sagatavojusi priekšlikumu valdībai papildināt Ministru kabineta noteikumus ar līdzīgu regulējumu, kā tas bija pagājušajā gadā.

Reklāma
Reklāma

 

Tas nepieciešams, lai proaktīvi reaģētu un sagatavotos iespējamiem jauniem ierobežojumiem, ja situācija pasliktinās un nodrošinātu visiem, kas mīl slēpot un snovot garu un stabilu ziemas sezonu bez pārtraukumiem.

 

Latvijas profesionālo slēpošanas trašu asociācijā ietilpst: Riekstukalns Baldone, Žagarkalns-Cēsis, Milzkalns Tukums,  Ozolkalns-Cēsis, Reiņa trase-Krimulda, Siguldas trase-Sigulda, Golgāts Gaiziņkalns, Kaķīškalns-Sigulda, Rāmkalni-Inčukalns.

 

Informāciju sagatavoja Vadims Kameņevs, Latvijas profesionālo slēpošanas trašu asociācija.