Rīgā attālināti mācīties turpinās 7.-12. klašu skolēni

Rīgā attālināti mācības līdz 22. novembrim turpinās 7.-12. klašu skolēni, tā šodien preses konferencē paziņoja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš. Konferencē tika uzsvērts, ka Rīgas skolas ir gatavas atsākt mācības klātienes režīmā.
Attālinātās mācības Rīgā turpināsies

FOTO: Shutterstock.com

Attālinātās mācības Rīgā turpināsies

Izlemts, ka Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs no 15. novembra līdz 17. novembrim mācības klātienē turpinās 1.- 6. klašu skolēni, bet 7.-12. klašu skolēni turpinās mācības attālināti, lai klātienē skolās atgrieztos 22. novembrī.

 

Pieņemtais lēmums tiek skaidrots ar to, ka situācija ar Covid-19 saslimšanu divu nedēļu laikā sāk uzlaboties, tāpēc svarīgi un lietderīgi būtu noteikt vēl 3 mācību dienas kā attālinātā mācību procesa dienas 7.-12. mācību klasēm, lai stabilizētu situāciju Rīgas skolās. Māris Krastiņš atzina, ka pašvaldības kompetencē nav pieņemt šādu lēmumu par 4.-6. klašu grupu, tāpēc šie bērni turpinās mācības klātienē, attālinātās mācības nosakot tikai 7.-1.2. klasēm. Pieņemot šo lēmumu vērā tika ņemts iedzīvotāju blīvums, satiksmes intensitāte, skolēnu iespējas pārvietoties. Papildus esot ņemts vērā, ka nākamnedēļ no 15. novembra līdz 17. novembrim būs tikai trīs mācību dienas.

 

M. Krastiņš esošo situāciju Rīgas skolās vērtēja kā salīdzinoši stabilu. Šobrīd Covid-19 atklāts 27 Rīgas skolās, 24 bērnudārzos, 5 mūzikas un mākslas skolās. Ar Covid-19 šobrīd slimo 18 pedagogu, 52 skolēni, 11 tehniskie darbinieki un 4 administratīvie darbinieki.

Reklāma
Reklāma

 

Par testēšanas kārtību 7.-12. klasēm katra skola informēs savus skolēnus atsevišķi.  Skolās 22. novembrī arī būs pieejami ātrie gēnu testi.

 

Pagaidām ir zināmi 235 pedagogi Rīgā, kas vēl nav uzsākuši vakcinācijas procesu.