Par bērnu izglītošanu attālināti pabalstu vecākiem šoruden nemaksā

Sākusies otrā mācību nedēļa, bet daudzviet skolēni spiesti doties mācīties attālināti, jo izglītības iestādē konstatēta saslimšana ar Covid-19.
Par bērnu izglītošanu attālināti pabalstu vecākiem šoruden nemaksā

FOTO: Shutterstock.com

Atšķirībā no pērnās ziemas vecākiem par bērnu skološanu mājās, pat ja skolnieciņš nav tik liels, lai viņu drīkstētu atstāt vienu pašu, pabalsts vairs nepienāksies.


Par bērniem, kuri ir kontaktpersonas vai saslimuši, vecāki var saņemt pabalstu. Taču vecākiem, kuru bērni nav kontaktpersonas, bet skolu tik un tā nevar apmeklēt, jo tā pieņēmusi lēmumu strādāt attālināti, pabalsts nepienākas. 
 

Jāatgādina, ka pagājušajā ziemā, ja bērns nebija saslimis, bet ar Covid-19 infekciju saistīto apstākļu dēļ nedrīkstēja apmeklēt bērnudārzu vai skolu līdz 10 gadu vecumam un mācības notika attālināti, viens no vecākiem varēja saņemt vienreizēju pabalstu.
 

Labklājības ministrs Gatis Eglītis  sola rosināt atgriezties pie agrākās kārtības: "Mēs izvērtēsim situāciju, ja tas parādīsies kā apjomīga problēma, varam to rosināt."

Reklāma
Reklāma


Ministrs arī norādīja, lai kāds priekšlikums varētu tikt virzīts izskatīšanai, vispirms jāsaņem akcepts no finanšu ministra izveidotās darba grupas uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam. Bet vēl līdz tam katra paša vecāka ziņā ir tas, kā nodrošināt, lai bērns ne tikai būtu pieskatīts, bet arī izmācījies.


Visu rakstu var izlasīt LSM.lv portālā