Ministrija: Jaunais mācību gads sāksies klātienē

Jaunais mācību gads, kas sāksies nedaudz vairāk kā pēc viena mēneša, būs klātienē - tā šodien ReTV Ziņām teica izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Ministrija: Jaunais mācību gads sāksies klātienē

FOTO: Publicitātes foto

“Pirmajā septembrī, kā Izglītības un zinātnes ministrija to redz, skolas atsāk darbu pilnīgā klātienē nosacīti normālā procesā ar nelieliem apgrūtinājumiem, atkarībā no katras skolas vakcinācijas procesa,” saka ministre.

 

Lēmums vēl ir jāpieņem valdībai 10. augustā, tad Saeimai, taču pēc Izglītības un zinātnes ministrijas aplēsēm uz oktobri būšot jau 80% vakcinētu pedagogu  “Nu jau mēs vairs [uz 1.septembri] nerunājam par 80%, bet saprotam, ka, ja Saeima atbalstīs to, ko nolēmusi valdība, tad visi skolotāji agri vai vēlu tiks savakcinēti. Šobrīd ir 61% vispārizglītojošo skolu skolotāji vakcinēti; pirmsskolas izglītības iestādēs tie ir 64%, savukārt augstākajā izglītībā tie ir 77%. Ja ņem vērā tendenci plus 2% katru nedēļu, mēs redzam, ka 1.oktobrī tie ir 80% vakcinētu pedagogu.”

Reklāma
Reklāma

 

Ministre ReTV Ziņām arī norāda – ja kāds pedagogs nav vakcinēts, tad viņam varētu piedāvāt atstādināšanu no darba pienākumiem triju mēnešu garumā, kad tad arī varēs veikt vakcinēšanos, vai arī lemt par citu rīcību.