Bērnu slimnīca: vērojams ļoti liels pacientu skaita pieaugums

Pēdējā mēneša laikā Bērnu slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā (NMPON) vērojams ļoti liels pacientu skaita pieaugums, vēsta paziņojums slimīcas mājas lapā.
Bērnu slimošana nekad nav patīkama

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu slimošana nekad nav patīkama

Kā norādīts paziņojumā, ik dienas vairāk nekā 100 pacientu NMPON vēršas vemšanas, caurejas jeb diarejas un paaugstinātas temperatūras dēļ.

 

Vēl liela daļa pacientu slimnīcā nonāk ar dažādām vasaras priekos gūtām traumām. Bieži bērnu veselību iespējams uzlabot ar ģimenes ārsta vai dežūrārsta palīdzību mājas apstākļos, tāpēc piedāvājam vēlreiz iepazīties ar mūsu izstrādātajiem padomiem, kā rīkoties dažādās situācijās.

 

Slimnīca atgādina, kā rīkoties dažādās situācijās:

 

Kā rīkoties, ja bērnam ir augsta temperatūra

 

Ja bērnam ir caureja vai vemšana

Reklāma
Reklāma

 

Rīcība traumu gadījumā

 

Kā rīkoties, ja ir cita saslimšana

 

Slimnīca pirms došanās uz slimnīcu aicina vecākus izvērtēt, vai bērnam nepieciešama neatliekama medicīniskā palīdzība, vai tomēr ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta. Saskaņā ar pacientu grupēšanas kārtību BKUS NMPON, neatliekama palīdzība līdz 60 min. laikā nepieciešama situācijās, kad ir apdraudēta dzīvība, kad ir dzīvībai bīstams stāvoklis, kā arī tad, ja dzīvība nav apdraudēta, bet ir iespējami sarežģījumi.

 

Situācijās, kad dzīvība nav apdraudēta vai pacientam nav nepieciešama neatliekama medicīniskā palīdzība, jāvēršas pie sava ģimenes ārsta. Ja ģimenes ārsts nav pieejams, konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darba dienās 17:00- 8:00, brīvdienās - visu diennakti). Darba dienu vakaros un brīvdienās var doties arī pie tuvākā dežūrārsta vai vērsties tuvākajā steidzamās palīdzības punktā.