Latvijas Jūras akadēmija un LJA Jūrskola sāk uzņemšanu jaunajam mācību gadam

Latvijas Jūras akadēmija un LJA Jūrskola līdz 23. jūlijam izsludina uzņemšanu jaunajam mācību gadam, aicinot jauniešus apgūt jūrnieka profesiju pēc 9. vai 12. klases. Pieteikumi tiek gaidīti arī LJA maģistrantūras un doktorantūras studiju programmās.
Latvijas Jūras akadēmija un LJA Jūrskola sāk uzņemšanu jaunajam mācību gadam

FOTO: Shutterstock.com

Latvijas Jūras akadēmijā puišiem un meitenēm ir iespēja pēc vidusskolas studēt šādās četru gadu profesionālā bakalaura programmās: "Jūras transports – kuģa vadīšana", "Ostu un kuģošanas vadība", "Jūras transports – kuģa mehānika", "Jūras transports – kuģa elektroautomātika" un "Kuģu navigācijas elektronika". LJA absolventi saņem starptautiski atzītu diplomu.
 

LJA studiju programmās ir budžeta vietas, kā arī ir iespējas mācīties par maksu. Katram studentam 6–12 mēneši no studiju laika ir jāpavada apmaksātās praksēs jūrā vai kombinētās praksēs – krastā un jūrā. Tāpat ir pieejamas arī stipendijas, granti un "Erasmus+" profesionālā pieredzes apmaiņas programma.
 

Kristīne Carjova, Latvijas Jūras akadēmijas rektore: "Jūrniecības jomā ir liels pieprasījums pēc mūsu absolventiem un absolventēm, un viņi jau studiju laikā iziet apmaksātas prakses, kā arī saņem darba piedāvājumus no kuģniecības kompānijām Latvijā un visā pasaulē. Jūrniecības jomas profesionālis bez darba nepaliks, jo šajā profesijā ir plašas karjeras iespējas jūrā un krastā, turklāt atalgojums ir daudzkārt augstāks nekā citās nozarēs."
 

LJA studenti iegūst praktiskās zināšanas reālā darba vidē, kāda tā ir jūrā, jo mācību procesā tiek izmantoti kuģa simulatori. Mehānikas studentiem ir pieejamas kuģu dzinēju telpas, topošajiem stūrmaņiem – navigācijas iekārtas un vadības pultis, līdzīgi kā uz kuģa tiltiņa. Topošie jūrniecības jomas darbinieki regulāri var piedalīties dažādos hakatonos un inovāciju projektos.
 

Reklāma
Reklāma

Savukārt skolēniem pēc devītās klases ir iespēja iegūt vidējo profesionālo izglītību LJA Jūrskolas studiju programmās "Sardzes mehāniķis darbam uz kuģiem ar galvenā dzinēja jaudu, mazāku par 3000 kW" un "Sardzes stūrmanis uz kuģiem, mazākiem par 3000 BT". 

LJA Jūrskolā tiek iegūta gan vidējā vispārējā, gan profesionālā izglītība 14 studiju priekšmetos. Mācības ir bez maksas, un studentiem pieejamas stipendijas, kā arī kopmītnes. Audzēkņiem ir obligāta mācību prakse un profesionālās prakses iespējas "Erasmus+" programmas ietvaros.


"Pagājušajā mācību gadā LJA Jūrskolā uzņēmām rekorddaudz audzēkņu no visas Latvijas, un arī šogad plānojam vismaz 150 budžeta vietu puišiem un meitenēm, kuri paralēli vidējai izglītībai izvēlējušies apgūt kuģa vadītāja vai kuģa mehāniķa specialitāti. Izvēle mācīties LJA Jūrskolā ir pirmais solis ceļā uz karjeru aizraujošajā un perspektīvajā jūrniecības jomā," stāsta Arnis Bankovičs, LJA Jūrskolas vadītājs.