Rīt valdība lems par izlaidumu rīkošanas iespējām izlaiduma klasēm

Valdība plāno atļaut rīkot izlaidumus ārā vienas klases skolēniem, taču ne vairāk kā 30 cilvēkiem, raksta Jauns.lv, atsaucoties uz aģentūru LETA.
Rīt valdība lems par izlaidumu rīkošanas iespējām izlaiduma klasēm

FOTO: Shutterstock.com

Plānotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka vienas klases, grupas vai kursa izglītojamiem, ne vairāk kā 30 personām, ieskaitot izglītības iestādē nodarbinātos.

Pasākums nedrīkstēs ilgt vairāk par divām stundām. Pasākuma dalībniekiem būs jālieto mutes un deguna aizsegi, ja nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Izglītības iestādei būs jānodrošina, ka skolēnu pavadošās personas pasākuma norises vietā ievēro epidemioloģiskās drošības pasākumus, tai skaitā distancēšanās prasības.

Par minētajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" valdība lems rīt, 27.maijā.
 

Reklāma
Reklāma

18. maijā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments 9. klašu absolveniekm un viņu vecākiem atgādināja, ka nav pieļaujams rīkot publiskus pasākumus klātienē. 9. klašu absolventiem izlaidumus var rīkot attālināti. 
 

Savukārt attiecībā uz izlaidumu rīkošanu bērnudārzos Izglītības un zinātnes ministrija norāda, ka tos var rīkot tikai bērnu grupas ietvaros ar pirmsskolas personālu un bez vecāku piedalīšanās klātienē. Trešo personu (animātoru, pasākumu vadītāju, aktieru, mūziķu, u.c.) dalība bērnu izlaiduma pasākumos šobrīd nav iespējama.