Vecāki satraukti: ja bērns iestājeksāmenu dienā būs Covid-19 pozitīvs, kā varēs iestāsties vidusskolā?

Lai iestātos un nākamajā gadā sāktu mācības Rīgas valsts ģimnāziju 7. vai 10. klasē, kā arī galvaspilsētas skolu 10. klasēs, skolēniem drīzumā būs jākārto apvienotais iestājpārbaudījums. Vēsturiski iestājeksāmeniem uz vidusskolu vienmēr ir bijis viens datums, tāpēc vecāki Mammamuntetiem.lv jautā: vai un kad skolēns varēs kārtot eksāmenu, ja eksāmena dienā izrādīsies Covid-19 pozitīvs vai būs kontaktpersonas statusā?
Covid-19 pandēmija rada dažādus izaicinājums skolēnu pārbaudes darbiem, iestājeksāmeni netiks atcelti.

FOTO: Shutterstock.com

Covid-19 pandēmija rada dažādus izaicinājums skolēnu pārbaudes darbiem, iestājeksāmeni netiks atcelti.

Tā kā vēsturiski iestājeksāmeniem uz vidusskolu vienmēr ir bijis viens datums, taču Covid-19 situācijas dēļ Rīgas dome ar juristiem apspriedīs papildu iespēju skolēniem ar kontaktpersonas vai Covid-19 inficētā statusu kārtot iestājeksāmenus citā datumā, nevis iepriekš pašvaldības noteiktajos. Gala risinājums tiks saskaņots ar Valsts izglītības satura centru un būs zināms nākamās nedēļas sākumā.

 

Skolēnam, kurš varētu pretendēt uz papildiespēju kārtot iestājeksāmenus uz vidusskolu gan vispārējā, gan profesionālajā izglītībā, būs jāpierāda ar dokumentu savs statuss saistībā ar Covid-19.

Tā ziņu aģentūrai LETA šodien pastāstīja Rīgas domes deputāte Iveta Ratinīka (LA).

 

Reklāma
Reklāma

Apvienotais kombinētais iestājpārbaudījums uz 10. klasi notiks 10. jūnijā plkst.10. Reģistrēties apvienotajam kombinētajam iestājpārbaudījumam varēs elektroniski no šā gada 27. maija plkst.9 līdz 7.jūnija plkst.9 tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv".

 

Jaunāko informāciju par eksāmeniem uzzini Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv" vai skolu mājaslapās.