Atvieglojumi pēc pārslimota Covid-19 būs tikai pusgadu, nevakcinētiem bērniem atvieglojumi nepienāksies

Valdība šodien pieņēma noteikumus par atvieglojumiem pret Covid-19 vakcinētajiem un izslimojušajiem cilvēkiem. Portāls Jauns.lv noskaidroja, ka pārslimots vīruss nedos iespēju baudīt atvieglojumus mūžīgi.
Var gadīties, ka nevakcinēts bērns nevarēs kopā ar vecākiem apmeklēt kafejnīcu

FOTO: Shutterstock.com

Var gadīties, ka nevakcinēts bērns nevarēs kopā ar vecākiem apmeklēt kafejnīcu

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders portālam Jauns.lv skaidroja, ka Ministru kabineta noteikumi paredz konkrētu laiku, cik ilgi pēc slimības cilvēkam ir izslimojušas personas statuss.

360. valdības noteikumi paredz, ka izslimojušas personas statuss ir līdz 180 dienai pēc parauga ņemšanas datuma, ar kuru laboratoriski tika apstiprināta Covid-19 infekcija.

 

Bērniem atvieglojumi nebūs automātiski ar vakcinētiem vecākiem

Viņš arī skaidroja, ka bērniem atvieglojumi nebūs automātiski ar vakcinētiem un izslimojušiem vecākiem.

Tāpēc ir iespējams, ka ģimene aizbrauc ceļojumā, bet bērnam pēc tam jāatrodas pašizolācijā, lai gan vecāki ir vakcinēti un viņiem pašizolācija nebūs jāievēro. Vai arī iespējams, ka vakcinētie vecāki varēs iet kafejnīcā, bet bērniem būs jāgaida ārā.

"Pašizolācijas ievērošana ir attiecināma uz ikvienu, atskaitot tos, kuri ir vakcinēti vai ir pierādāma Covid-19 pārslimošana. Tātad arī attiecībā uz bērniem," viņš klāstīja.

 

Reklāma
Reklāma

Šneiders skaidroja: lai gan vecāki ir vakcinēti, bērns var inficēties ar Covid-19 un inficēt arī citus. Bērns neiegūst imunitāti tikai tāpēc vien, ka vecāki ir vakcinējušies.
 

Darbavietā bez masku valkāšanas varēs tikties kā 20 cilvēki

Jauns.lv jau ziņoja, ka, nelietojot mutes un deguna aizsegus un neievērojot distancēšanās prasības, darba vietā vai vienā telpā varēs tikties ne vairāk kā 20 cilvēki, kuri ir vakcinēti vai ir pārslimojuši Covid-19, paredz valdības šodien pieņemtie Veselības ministrijas iesniegtie noteikumu grozījumi.

Vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušās personas varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē, piemēram, darba kolektīvi darba telpās un sanāksmēs, amatiermākslas kolektīvi un sporta komandas.

 

Vakcinētiem un pārslimojošiem cilvēkiem sagaidāmi arī citi atvieglojumi.