Piektdienas naktī gaidāms pamatīgs putenis; dienā iestāsies atkusnis

Jau šovakar Latviju no rietumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kas atnesīs puteni, bet rīt iestāsies atkusnis, liecina prognozes.
Foto no meteo.lv. Gauja, kurā atsāk veidoties ledus

FOTO: Publicitātes foto

Foto no meteo.lv. Gauja, kurā atsāk veidoties ledus

Naktī debesis būs apmākušās, snigs un puteņos. Rīta pusē, sākot no Kurzemes, sniegs pāries lietū, bet Vidzemē un Latgalē snigšana turpināsies līdz dienas vidum. Pēcpusdienā visu valsti būs pārņemis atkusnis.

Naktī pūtīs spēcīgs dienvidu, dienvidaustrumu vējš, lielākajā Latvijas daļā brāzmās sasniedzot 15-20 metrus sekundē, dienā tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, joprojām būs brāzmains, bet mazliet lēnāks.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka braukšanu sarežģīs piesniguši ceļi, veidosies sniega sanesumi, arī apledojums un būs slikta redzamība.

Minimālā gaisa temperatūra nakts sākumā 0..-5 grādi, pēc tam pakāpeniski kļūs siltāks, maksimālā dienā - +1..+6 grādi.

Reklāma
Reklāma

Rīgā naktī snigs un puteņos, no rīta gaidāms slapjdraņķis, bet dienā līs. Dienvidu, dienvidaustrumu vēja brāzmas naktī sasniegs 16-19 metrus sekundē, bet dienā dienvidrietumu vējš līdz 13 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra nakts sākumā 0..-1 grāds, vēlāk kļūs siltāks un pēcpusdienā temperatūra pakāpsies līdz +5..+6 grādiem.