Liepājniece: "Mani bērni vienreizējo 500 eiro pabalstu nesaņems. Vai tas ir godīgi?"

Kāda māmiņa no Liepājas dalījusies savos pārdzīvojumos – viņas bērni vienreizējo 500 eiro valsts pabalstu nesaņems, jo vīrs strādā Norvēģijā, vēstī Liepājas ziņu portāls "infoliepaja.lv".
Attēlam ir ilustratīva nozīme.

FOTO: Flickr.com

Attēlam ir ilustratīva nozīme.

Sieviete raksta: "Man varētu teikt ir "dvēseles kliedziens" saistībā ar 500 eiro pabalstu katram bērnam. Gribas raudāt, jo noskaidrojies, ka mani bērni neatrodas kategorijā - "katrs".

Lieta tāda, ka mans vīrs strādā Norvēģijā un par bērniem saņem pabalstu no Norvēģijas. Jā, tas tiešām ir nedaudz lielāks kā Latvijā, taču tā nav "milzu nauda", kā daži domā. Godīgi sakot, es daudz atdotu, lai mans vīrs varētu strādāt Latvijā, nodrošināt savu ģimeni un redzēt, kā aug viņa bērni.

Taču viņš ir spiests strādāt Norvēģijā, lai nodrošinātu mums cilvēka cienīgu dzīvi šeit, Latvijā. Mani bērni ir Latvijas pilsoņi, viņi šeit dzīvo, mācās, nodarbojas ar sportu, pārstāv Latviju konkursos, olimpiādēs un sacensībās un viņi ir pelnījuši savas valsts atbalstu.

Zinu, ka neesmu vienīgā. Latvijā ir daudz tādu ģimeņu. Un ne jau no labas dzīves viņi brauc peļņā uz citām valstīm. Tāpēc uzskatu, ka ģimenēm, kuras spiestas tā dzīvot, sevišķi bērniem, ir tādas pašas tiesības saņemt palīdzību kā citiem.

Ļoti gribētos ticēt, ka mūsu valdība aizdomāsies. Runa pat nav par naudu, bet par cilvēcisku attieksmi."

 

Jau ziņots, ka Covid-19 krīzes atbalsts ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu tiks izmaksāts par kopumā 364 097 bērniem.

Reklāma
Reklāma

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma no valsts budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem piešķirt Labklājības ministrijai 182,08 miljonus eiro, lai nodrošinātu vienreizēja atbalsta izmaksu personām, kuras audzina bērnus, 500 eiro apmērā par katru bērnu.

Jau vēstīts, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) marta beigās sāks vienreizēju 500 eiro atbalsta izmaksu par katru bērnu. Iestādes preses sekretāre Iveta Daine portālam Jauns.lv skaidroja, ka ģimenes nevar zināt, kurā datumā viņām ieskaitīs naudas atbalstu.

 

Izmaksa notiks secīgi pēc bērna dzimšanas gada. Daine norādīja, ka atbalsta izmaksu nesāks tuvāko dienu laikā. Naudas izmaksa sāksies tikai marta beigās.

Līdz 31.martam 500 eiro atbalstu izmaksās vecākiem, kuri laika posmā no 1.marta līdz 6.aprīlim saņem bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalstu vai piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti.

Atbildes uz vecāku jautājumiem par pabalsta piešķiršanas kārtību lasi šajā sadaļā.