Apmuļķojot māmiņu par it kā bērna pabalsta piešķiršanu, no sievietes izkrāpti 3000 eiro

Telefonkrāpnieki, uzdodoties par sociālā dienesta darbiniekiem, kādai rīdziniecei izkrāpuši vairāk nekā 3000 eiro, ziņo Valsts policijā.
Apmuļķojot māmiņu par it kā bērna pabalsta piešķiršanu, no sievietes izkrāpti 3000 eiro

FOTO: Unsplash.com

Numura noteicējā uzrādījies, ka zvanītājs ir sociālais dienests. Cietusī uzrunāta krievu valodā un viņai sacīts, ka zvana saistībā ar bērnu pabalsta piešķiršanu 500 eiro apmērā.

Lai to piešķirtu, sievietei prasīts nosaukt Smart-ID PIN kodu, ko viņa arī uzticējusi. Tikai pēc brīža kundze aptvērusi, ka ir aizdomīgi, ka saruna nenotiek valsts valodā. Diemžēl tobrīd sievietei no kartes jau bija noņemti vairāk nekā 3000 eiro.

 

Saistībā ar šo gadījumu Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta pirmās daļas – par krāpšanu.

Reklāma
Reklāma

Valsts policija atgādina būt uzmanīgiem un nekādā gadījumā svešiniekiem neatklāt savu bankas kontu pieejas datus. Ne banku, ne citu valsts iestāžu darbinieki nekad neprasīs atklāt šādu informāciju. Tas, ka telefonsarunas laikā uzrādās Latvijas numurs vai pat valsts iestādes nosaukums, nenozīmē, ka zvana tiešām no Latvijas. Krāpnieki spēj ģenerēt telefonu numurus.