Bažījoties par Covid-19 situāciju blakus novados, arī Cesvainē jaunākie skolēni pirmdien uz skolu klātienē vēl neies

No pirmdienas klātienē mācības vēl neatsāks arī Cesvaines vidusskolas jaunākie skolēni.
Klases joprojām stāvēs tukšas.

FOTO: Unsplash.com

Klases joprojām stāvēs tukšas.

Cesvaines vidusskolas direktors Didzis Baunis Cesvaines novada pašvaldības mājaslapā informē, ka, lai arī bijis plānots atsākt klātienes mācības, skolas situāciju atšķirīgu padara lielais skolēnu skaits no tiem kaimiņu novadiem, kuros epidemioloģiskā situācija nav droša. Tā ir apmēram trešdaļa jeb 34 bērni no 93.

"Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) konsultācijā norādīja, ka šādā situācijā atsākt mācību procesu klātienē visiem 1.-4.klases skolēniem nav saprātīgs lēmums, jo tas ļoti palielinātu slimības izplatīšanās risku Cesvaines novadā. Cilvēku veselība un dzīvība ir svarīgāka, nedrīkstam riskēt," norāda Baunis.

 

Viņš skaidro, ka nākamajā nedēļā mācības klātienē netiek atļautas nevienā no apkārt esošajiem kaimiņu novadiem, kuri robežojas ar Cesvaines novadu. Pozitīvs lēmums par 1.-4.klases mācību atsākšanu klātienē Cesvaines vidusskolā varētu tikt pieņemts tādā gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija uzlabotos kaimiņu novados.

"Nākamajā nedēļā mēs atkārtoti analizēsim situāciju un vecāki par nolemto tiks informēti ar "e-klases" palīdzību," sola direktors.
 

Ja patstāvīgā mācīšanās bērniem rada grūtības, direktors aicina bērnu vecākus sazināties ar skolotājiem, lai vienotos par klātienes individuālām konsultācijām skolā. Ja nepieciešams, tad tiek nodrošināts arī transports uz skolu.

 

Reklāma
Reklāma

"Saprotam, ka vecākiem esošā situācija uzliek lielu papildu noslogojumu, jo palīdzība un klāt būšana arī patstāvīgajā mācīšanās procesā ir absolūti nepieciešama lielākajai daļai sākumskolas vecuma bērnu. Lūdzu, zvaniet vai rakstiet e-klasē, ja nepieciešama palīdzība," aicina direktors, solot, ka skolotāji un skolas vadība darīs visu, kas vien iespējams, lai bērnu mācību process arī šādā situācijā būtu veiksmīgs.

LETA jau vēstīja, ka Ministru kabineta apstiprinātās izmaiņas rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" nosaka, ka atskaites punkts klātienes mācību uzsākšanai ir 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde.

Turpmāk Slimību profilakses un kontroles centrs trešdienās apkopos datus un publicēs to pašvaldību sarakstu, kas atbilst "drošas skolas" kritērijiem. Ja kārtējās kalendārās nedēļas trešdienā kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir līdz 200, mācības klātienē var sākt 1.-4.klases skolēni.

 

Atbilstoši šim principam, no 22.februāra klātienes mācības varēs uzsākt 25 novados, proti, Alsungas, Auces, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Durbes, Ērgļu, Ķeguma, Krustpils, Kuldīgas, Mālpils, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pāvilostas, Pļaviņas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Tērvetes, Vecumnieku un Vecpiebalgas novadu skolas.

Tomēr, pašiem izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārējās pašvaldībās, arī Skrīveru un Pļaviņu pašvaldībās tomēr nolemts, ka 1.-4. klašu skolēni šonedēļ turpinās mācīties attālināti.