1.-2. klašu skolēni tomēr vēl neatsāks mācības klātienē, paziņo preses konferencē

Kā šodien preses konferencē par jaunākajiem valdības lēmumiem saistība ar Covid-19 ierobežojumiem paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš, 1.-2. klašu skolēni tomēr vēl neatsāks mācības klātienē.
Arī mazākās klases turpina mācības attālināti.

FOTO: Shutterstock.com

Arī mazākās klases turpina mācības attālināti.

 

Tomēr skolēniem būs pieejamas konsultācijas klātienē. Kā vietnē Twitter.com norāda Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, no 8.februāra individuālas konsultācijas klātienē visos skolas vecumposmos, tiem: 

1) kam grūtības mācībās, 

2) kam nepieciešams psihoemocionāls atbalsts,

3) kā arī skolu, profesionālo skolu un augstskolu beidzējiem.

 

Reklāma
Reklāma

Izglītības un zinātnes ministre arī norādīja, ka ir plānots jau jaunnedēļ sadarbībā ar Veselības ministriju valdības sēdē pārskatīt reģionālo pieeju klātienes mācību atsākšanā, atkarībā no katra reģiona epidemioloģiskās situācijas.
 

Šuplinska norādīja, ka epidemiologi bijuši kategoriski pret to, tāpēc nolemts pagaidām klātienes mācības neatsākt. Tiesa gan, ministrija uzstājusi, ka tiek nodrošinātas individuālās konsultācijas tiem skolēniem un studentiem, kuriem ir grūtības mācībās, trūkst tehnoloģiskā atbalsta vai vajadzīgs psiholoģisks atbalsts. Tas attiecas gan uz vispārizglītojošajām skolām, gan profesionālajām skolām, gan augstskolām.