No nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas

No nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija par otrdien valdībā lemto.
No nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas

FOTO: Shutterstock.com

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) mikroblogošanas vietnē "twitter" pavēstīja, ka valdība otrdien konceptuāli atbalstījusi drošas tirdzniecības konceptu, kas ietver vēl stingrāku drošības prasību ieviešanu.  

 

"Pārejas periodā - no 8.februāra tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu varēs nodrošināt veikali, kur pārsvarā tirgo pārtiku un higiēnas preces, kā arī grāmatnīcas," informēja Vitenbergs.

 

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība konceptuāli piekritusi Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumam atļaut atsevišķos veikalos tirgot visas preces, bet stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

 

Valdībā lemtais neparedz, ka darbu pilnībā nevarēs atsākt visas tirdzniecības vietas. Izmaiņas attieksies uz tām tirdzniecības vietām, kuras varēs izpildīt prasību, ka lielākā daļa tirdzniecībā esošo produktu ir pārtika vai higiēnas preces.

Reklāma
Reklāma

 

Detalizētāku informāciju par ierobežojumu mīkstināšanu sniegs Ekonomikas ministrija.

 

Tāpat valdība nav pilnībā atteikusies no prasības par ārkārtējās situācijas laikā tirgojamo preču sarakstu, vienlaikus nolemts to papildināt ar tādā precēm kā sēklas un stādi.

 

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu valstī līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā ir ieviesta virkne ierobežojumu.