Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" saņem pateicību par ieguldījumu ģimenēm draudzīgas sabiedrības attīstības veicināšanā

Desmit darba devējiem pasniegta īpaša pateicība par ieguldījumu ģimenēm draudzīgas sabiedrības attīstības veicināšanā, norādīts Sabiedrības integrācijas fonda tīmekļvietnē.
Īpašs paldies arī vecāku organizācijai Mammamuntetiem.lv

FOTO: Publicitātes foto

Īpašs paldies arī vecāku organizācijai "Mammamuntetiem.lv"

Mūsdienu sabiedrības izpratne par ģimenes nozīmi strauji mainās, un Latvijā to lielā mērā ir veicinājusi iekļaujošas, ģimenēm draudzīgas korporatīvās kultūras attīstība. Tāpēc fonds sadarbībā ar Korporatīvās ilgtspējas un attīstības institūtu pasniedzis īpašu pateicības balvu desmit organizācijām, kurām ir bijusi nozīmīga loma saliedētas ģimenēm draudzīgas sabiedrības attīstības veicināšanā, tostarp iniciatīvas "Ģimenei draudzīga darbavieta" izveidē.

Starp pateicības saņēmējiem ir gan uzņēmumi, gan arī valsts iestādes:
 

- Labklājības ministrija ir viena no organizācijām, kuras ieviesa iniciatīvu "Ģimenei draudzīga darbavieta". Tā joprojām aktīvi iesaistās dažādās aktivitātēs, kuru mērķis ir veicināt ģimenisko vērtību nostiprināšanos sabiedrībā.

- Latvijas Televīzija par ģimeniskajām vērtībām ir iestājusies vienmēr – arī tālajos 1950.gados, par ko liecina bagātīgais dažādām sabiedrības grupām, tostarp bērniem, paredzēto programmu klāsts. Tā ir viena no pirmajām organizācijām, kuras ieguva statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta". Turklāt tā ir saglabājusi šo statusu visu šo gadu garumā, jo uzstādījusi sev visai augstus kvalitātes standartus iekļaujošas darba vides un satura nodrošināšanā.

- "Kantar" regulāri veic dažādus pētījumus par aktuālo situāciju privātās un darba dzīves līdzsvarošanas jomā Latvijā un Baltijā, izzinot darba ņēmēju gaidas un darba devēju gatavību tās apmierināt, kā arī proaktīvi dalās ar iegūtajiem datiem.

- "Latvenergo" ir viens no retajiem uzņēmumiem Latvijā, kuriem ir izdevies izveidot atbildīga un uzticama darba devēja tēlu ne vien "uz papīra", bet arī praksē, kā arī attīstīt kvalitatīvu sociālo dialogu ar arodbiedrībām.

- "RIMI Latvia" un "Swedbank" veiksmīgi risina dažādības jautājumus, aktīvi iestājoties par vienlīdzīgām iespējām visiem darba ņēmējiem, bet īpaši – sievietēm un senioriem.

Reklāma
Reklāma

- "SCHWENK Latvija" ir viens no retajiem uzņēmumiem, kuri domā ne vien par savas darbības ietekmi uz pārstāvēto nozari, bet arī sabiedrību kopumā. Pat mainoties īpašniekiem, tam ir izdevies saglabāt šo fokusu, rūpējoties gan par darbinieku, gan arī viņu ģimeņu, klientu, piegādātāju u.tml. veselību un drošību.

- "Latvijas Autoceļu uzturētājs" ikdienā aktīvi rūpējas par ģimenisko vērtību nostiprināšanu gan savā darba vidē, gan arī sabiedrībā.

- "Latvijas valsts mežu" prioritāte ir rūpes par darbiniekiem, tāpēc uzņēmums lielu vērību pievērš darba vides jautājumiem – regulāri tiek pilnveidoti darba procesi, darbiniekiem tiek nodrošinātas plašas izaugsmes iespējas, dažādām darbinieku grupām (piemēram, studējošajiem darbiniekiem un jaunajām ģimenēm) tiek nodrošinātas sociālās garantijas u.tml.

- Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" aktīvi iestājas par ģimeniskajām vērtībām, īstenojot dažādas sociālās aktivitātes, sabiedriskās domas veidošanas kampaņas un pasākumus, kuru mērķis ir izglītot sabiedrību par šo vērtību nozīmi drošas un bērniem, ģimenēm draudzīgas valsts attīstībā.