Šodien atsākas mācības 1. - 4. klašu skolēniem

Pēc piecu nedēļu brīvlaika arī 1.–4. klašu skolēniem pirmdien, 25. janvārī, atsāksies mācību process, un tas notiks attālināti. Par to, kā tiks organizēts mācību darbs katrā skolā, skolēni un vecāki saņems informāciju "E-klasē".
Lai maksimāli samazinātu Covid-19 izplatību, valdība lēma, ka arī 1.–4. klašu skolēni nākamnedēļ skolā nevarēs atgriezties, taču mācības būs jāturpina attālināti.

FOTO: Shutterstock.com

Lai maksimāli samazinātu Covid-19 izplatību, valdība lēma, ka arī 1.–4. klašu skolēni nākamnedēļ skolā nevarēs atgriezties, taču mācības būs jāturpina attālināti.

Jaunāko klašu audzēkņiem mācību laikā tiks nodrošinātas pārtikas pakas – par to saņemšanu jāinteresējas savā skolā. Mācību process attālināti turpināsies arī 5.–12. klašu skolēniem.

Šobrīd attālinātais mācību process 1.–4.klašu skolēniem noteikts līdz 7.februārim. Skolu darbs tiek organizēts ievērojot epidemioloģisko situāciju valstī un  valdības lēmumus par drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.


Jāpiebilst, ka attālināti mācības turpinās arī visu pārējo klašu skolēni vispārējā izglītībā. 7.–12. klašu skolēni, kā arī profesionālo skolu audzēkņi un augstskolu studenti šādi mācās jau no 4. janvāra, bet 5. un 6. klašu skolēni – no 11. janvāra. Klātienes izglītības process šobrīd saglabāts vien speciālajās izglītības iestādēs.
 

Vecākiem ir iespēja pieteikties slimības palīdzības pabalstam bērna pieskatīšanai, ja ar Covid-19 saistīto apstākļu dēļ bērns nedrīkst apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi vai ja mācības vispārējās izglītības programmā notiek attālināti. Vecākiem ir tiesības saņemt slimības palīdzības pabalstu par bērnu vecumā līdz 10 gadiem. 

Reklāma
Reklāma