Bērnu slimnīcā ar Covid-19 atrodas 5 bērni, viens bērns smagā stāvoklī

Svētdien, 3. janvārī, Twiterī parādījās ziņa, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) ārstējas kāds 8 gadus vecs bērns, kuram saslimšana ar Covid-19 norit smagi. Tā kā līdz šim uzskatīja, ka jaunais koronavīruss bērnus praktiski neskar, viņi slimo viegli vai vispār bez simptomiem, portāls Mammamuntetiem.lv vērsās BKUS ar lūgumu precizēt šo informāciju. 

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu slimību klīnikas vadītāja Jana Pavāre pastāstīja, ka Bērnu slimnīcā šorīt, 4.janvārī, bija stacionēti pieci bērni ar Covid-19 saslimšanu. Visiem bērniem ir stabils veselības stāvoklis, lai arī pašreiz vienam pacientam slimības gaita ir smagāka. Sīkāku informāciju par konkrēto gadījumu slimnīca komentēt attiecās, pamatojot to ar personas datu aizsardzības likumu. 
 


 

 

Kopumā 2020.gadā Bērnu slimnīcā kopš pandēmijas sākuma bijuši stacionēti 53 bērni ar Covid-19.  Nevienam no bērniem slimības gaita nav bijusi kritiska un līdz ar to ārstēšana slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā nav bijusi nepieciešama. Pārliecinoši lielākai daļai pacientu, kuri stacionēti BKUS, slimības gaita bijusi viegla, kopumā vien četriem bērniem tā ir bijusi vidēji smaga.  

Reklāma
Reklāma


Ja bērni inficējas ar SARS-Cov-2 , vecākiem vienmēr ir jāseko līdzi bērna veselības stāvoklim un pašsajūtai,  un jākonsultējas ar ģimenes ārstu par atbilstošu ārstēšanu, taču vairumā gadījumu bērni Covid-19 izslimo vieglā formā. Īpaša uzmanība vecākiem ir jāvelta gadījumos, ja bērnam, kuram ir Covid-19,  ir kādas hroniskas saslimšanas vai arī bērns jau iepriekš ir smagi slimojis ar kādām infekcijas slimībām, kas prasījis ilgstošu ārstēšanos stacionārā un kas varētu liecināt par iespējamiem imūnās sistēmas darbības traucējumiem.


Pašreiz no visiem Latvijas COVID-19 pacientiem tikai 8.5% ir bērnu vecumā un pārliecinoši vairāk slimo pusaudžu vecuma grupā. No visiem bērnu vecuma Covid-19 pacientiem tikai ļoti neliela daļa tiek stacionēta – apmēram 1.5%.