Saņemti jau 220 iesniegumi jaunajam skolēna pieskatīšanas pabalstam

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) saņēmusi jau 220 iesniegumu par pabalstu vecākiem, kuru bērnu skolas slēgtas Covid-19 dēļ, intervijā Latvijas Radio pastāstīja VSAA direktores vietniece Maija Groduma.

 

Pabalstu var saņemt gadījumā, ja bērns līdz 10 gadu vecumam nevar apmeklēt skolu. Photo by olia danilevich from Pexels

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pabalstu var saņemt gadījumā, ja bērns līdz 10 gadu vecumam nevar apmeklēt skolu. Photo by olia danilevich from Pexels

Viņa sacīja, ka interese pagaidām ir salīdzinoši liela, ņemot vērā, ka pakalpojums ir jauns.

Groduma atgādināja, ka situācijā, ja bērns ir slims vai noteikts kā kontaktpersona, vienam no vecākiem ir tiesības saņemt slimības pabalstu bērna kopšanai. "Tas ir cits pabalsts," norādīja Groduma. Jaunais pabalsts skolēna pieskatīšanai paredzēts, lai kompensētu zaudētos ienākumus gadījumā, ja jāpaliek mājās ar bērnu, bet slimības pabalsts nepienākas, jo mācību iestāde ir slēgta.

Pabalstu par 14 kalendārajām dienām sociāli apdrošinātai personai ir tiesības pieprasīt vienu reizi laikposmā no šī gada 30.novembra līdz 31.decembrim un vienu reizi laikposmā no 2021.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Reklāma
Reklāma

Pabalstu var saņemt gadījumā, ja bērns vecumā līdz 10 gadiem (ieskaitot) ar Covid-19 saistītu apstākļu dēļ nedrīkst apmeklēt bērnudārzu vai mācības skolā notiek attālināti un vecākam nav iespējas strādāt attālināti. Pabalstu varēs saņemt arī par bērnu ar invaliditāti vecumā līdz 18 gadu vecumam.

Pabalstu izmaksās 60% apmērā no pabalsta pieprasītāja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas par iepriekšējiem 12 kalendārajiem mēnešiem.

Informācija no portāla LSM.lv