Labākie starptautisko olimpiādāžu rezultāti - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem

Katru gadu vistalantīgākie un zinošākie skolēni pārstāv Latviju starptautiskajās olimpiādēs. Skolēnu panākumi tajās ir ne tikai apliecinājums sasniegtām zināšanām, bet arī skolotāju nesavtīgais un mērķtiecīgais darbs, skolas un vecāku nozīmīgais atbalsts. Lai izceltu šo skolu kolektīvu veikumu, Ata Kronvalda fonds katru gadu apkopo Zvaigžņu reitingu, kurā tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi dažāda veida starptautiskajās olimpiādēs gada griezumā (šogad laika periodā no 01.06.2019 līdz 01.06.2020).

 Rīgas Valsts 1.ģimnāzija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija.

2020. gada Zvaigžņu reitinga augšgalā ar spēcīgu pārsvaru nemainīgi ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, kas pierāda skolas neizsīkstošu mērķtiecību un profesionalitāti. Uzslavējams ir RTU Inženierzinātņu vidusskolas ieguldītais darbs, jo tās stratēģija – koncentrēt talantīgākos uz augstskolas mācību bāzes - palīdzējis saglabāt 2. vietu reitingā. Cēsu Valsts ģimnāzijas pedagogi un skolnieki gadu gaidā apliecina savu zināšanu nozīmīgumu un prasmi profesionāli nest šīs zināšanas tālāk, skola savu līderību pierāda un Zvaigžņu reitinga pieciniekā atrodoties katru gadu, šogad ieņemot dalīto 3.vietu.

Blakus Cēsu Valsts ģimnāzijai 4.vietā atrodas Ziemeļvalstu ģimnāzija, kas katru gadu savu profesionālo darbu pierāda ar augstiem rezultātiem un atrodas Zvaigžņu reitingā, šogad iekļūstot reitinga pieciniekā. Lielu kāpumu reitingā veikusi Gulbenes novada Valsts ģimnāzija, kuras gūtie panākumi starptautiskajās olimpiādēs nodrošinājuši 5.vietu.

Pilns skolu reitings skatāms: www.skolureitings.lv.

Reklāma
Reklāma

Ata Kronvalda fonds atzinīgi novērtē šo skolu un skolotāju ieguldīto darbu skolēnu talanta attīstīšanā, kā arī vērš uzmanību arī tam, ka būtiska nozīme arī ir talantīgo skolēnu sākumskolām un/vai pamatskolām un viņu vecākiem.