Dzemdību namā dzimušo trīnīšu ģimene saņems finansiālu atbalstu no pašvaldības

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics un Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte piektdien, 19. jūnijā, attālināti no Rīgas domes sveica rīdzinieku ģimeni, kurā piedzimuši trīnīši – puikas.

 

Trīnīšu māmiņa (Foto: Rīgas dome)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīnīšu māmiņa (Foto: Rīgas dome)

Pagaidu administrators ar gandarījumu atzīmēja, ka tas ir ļoti priecīgs notikums ne tikai Rīgas pašvaldībai, bet visai valstij. Viņš novēlēja veselību, gudrību un laimi daudzbērnu ģimenei. Tāpat arī administrators pateicās Rīgas Dzemdību nama kolektīvam par atbalstu trīnīšu, kā arī, protams, par ikkatra jaundzimušā nākšanu pasaulē.

Labklājības departamenta direktore novēlēja stipru veselību, izturību un pacietību vecākiem. Viņa piebilda, ka šobrīd Rīgas Sociālais dienests kopā ar citām iesaistītajām institūcijām meklē piemērotākos atbalsta veidus daudzbērnu ģimenei.

Trīnīšu ģimene saņems arī vienreizēju pabalstu sakarā ar bērnu piedzimšanu 4500 eiro apmērā.

Reklāma
Reklāma

Līdz šim rīdzinieku – trīnīšu ģimenēm kopš 2009. gada šis vienreizējais pabalsts ir izmaksāts 17 reizes – 2009., 2010., 2013., 2017., 2018., 2019. gados vienu reizi, 2012. gadā divas reizes, bet 2011., 2014., 2015. gadā trīs reizes.

Šogad tie ir pirmie Latvijā dzimušie trīnīši.