Līgatnē izveidota inovatīva vidusskola, kurā praktizēt nākotnes profesijas

Līgatnē izveidota inovatīva mācību iestāde Jauno līderu vidusskola, kurā audzēkņi papildus vidusskolas mācību saturam Māra Oltes un Alises Koļesņikovas vadībā apgūs un praktizēs arī nākotnes profesijas. Skolas mērķis ir nodrošināt vispārējo vidējo izglītību ar jaunām, mūsdienīgām mācību metodēm un ar praksē balstītu teorijas apgūšanu. Šo sestdien, 13. jūnijā, ikvienam potenciālajam desmitklasniekam kopā ar ģimeni iespējams apmeklēt skolas BezgaLīgi atvērto durvju dienu, lai iepazītos ar mācību programmu, pasniedzējiem un nākotnes profesiju programmu vadītājiem. 

Šo sestdien, 13. jūnijā, skolu BezgaLīgi atvērto durvju dienā aicināts iepazīt ikviens

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo sestdien, 13. jūnijā, skolu BezgaLīgi atvērto durvju dienā aicināts iepazīt ikviens

Skola izveidota ar Līgatnes novada vidusskolas, pašvaldības un uzņēmēju atbalstu un tajā audzēkņi papildus vispārējai vidējai izglītībai iegūs kādu no izvēlētām nākotnes profesijām – Vides pārmaiņu speciālists (ar padziļinātām zināšanām klimata pārmaiņu jomā) vai Viesmīlības pakalpojumu speciālists (ar padziļinātām zināšanām apkalpošanas jomā). Esošos virzienus papildinās dzīvei un darba tirgum nepieciešamās priekšzināšanas dažādās jomās, piemēram, uzņēmējdarbībā. Audzēkņi tiks apmācīti arī B kategorijas autovadītāja apliecības iegūšanai. Ar iegūto izglītību absolventi būs sagatavoti studijām Latvijas un ārvalstu augstskolās, kā arī iesaistei izvēlēto profesiju darba tirgū.


Zināšanu un prasmju apguve paredzēta intensīvā un radošā mācību procesā, kas veidots teorētisko apmācību apvienojot ar praksi vadošajos nozares uzņēmumos un zinātniskajās laboratorijās Latvijā un ārvalstīs. Mācību process un mācībspēki organizēti, skolai sadarbojoties ar Biznesa augstskolu Turība, Vidzemes augstskolu, Latvijas Universitāti un LKA Latvijas Kultūras koledžu. Praktiskās iemaņas audzēkņi pilnveidos viesmīlības uzņēmumā “Zeit”, rehabilitācijas centrā “Līgatne”, Vides risinājumu institūtā, SIA “Ģimenes zobārstniecība”,  Gaujas nacionālajā parkā Līgatnes dabas takās esošajā Dabas izglītības centrā “Pauguri", un pie citiem partneriem.


“Šīs skolas izveide kolektīvam un visiem iesaistītajiem ir liels izaicinājums, jo arī pats projekts ir sava veida inovācija. Esam pārliecināti, ka izvēlētais ceļš – praksē nostiprināta zināšanu un prasmju teorija – ir nākotnes skolas pamatā, bet jau šoruden to piedāvāsim Līgatnē. Tāpat apzināmies, ka nākotnes līderus var veidot tikai līderi, tāpēc esmu ļoti pateicīga mūsu sadarbības partneriem no Latvijas augstskolām par gatavību iesaistīties mācību procesā, nodrošinot mācībspēkus un laboratorisko bāzi,” stāsta Saiva Vītola, “Jauno līderu vidusskolas” direktore.

 

Reklāma
Reklāma


„Mūsdienās arvien aktuālāka tēma ir vide un klimats. Neapšaubāmi šī virziena nozīmība nemazināsies, tāpēc pasaulei ir nepieciešami speciālisti, kas rūpējas par vides kvalitātes saglabāšanu un atjaunošanu, kā arī dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Savukārt viesmīlības jomā, spriežot pēc tirgus tendencēm, labu apkalpošanu klients vērtē augstāk par produkta kvalitāti. Tā ir pozitīva emocionālā pieredze, kas motivē cilvēku atgriezties atkārtoti. Ņemot vērā piesātināto uzņēmējdarbības vidi, plašo piedāvājumu, laika trūkumu, sociālo tīklu un interneta ietekmi, viens no uzņēmēja svarīgākajiem rīkiem ir tieši klientu serviss,“ turpina direktore.


Šo sestdien, 13. jūnijā, skolu BezgaLīgi atvērto durvju dienā aicināts iepazīt ikviens, satiekot mācībspēkus, kopīgi gatavojot piknika maltīti, iepazīstot unikālās Līgatnes dabas un kultūrvēstures telpu un potenciālās prakses vietas. Ar plašāku informāciju un pieteikšanos atvērto durvju dienai iespējams iepazīties mājaslapā  www.jaunielideri.lv