15 gadus veco Elīnu Liepājā nonāvēja mirušā piecgadīgā Ivana tēvs, apgalvo Infoliepaja.lv

Pagājušajā sestdienā traģisko autoavāriju, kurā bojā gāja 15 gadus vecā liepājniece Elīna, esot izraisījis pirms trim gadiem mežā pazudušā un bojāgājušā piecgadīgā Ivana Berladina tēvs Aleksejs, raksta portāls Infoliepaja.lv.

Bojāgājusī Elīna bijusi atsaucīga un labsirdīga meitene. (Foto: infoliepaja.lv)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bojāgājusī Elīna bijusi atsaucīga un labsirdīga meitene. (Foto: infoliepaja.lv)

Jauns.lv jau rakstīja ka 30. maija avāriju Laboratorijas ielā Tosmārē, kurā gāja bojā pusaudze, 31 gadu vecais autovadītājs izraisīja 2,56 promiļu reibumā. Pie stūres automašīnai BMW, kas nobrauca no ceļa, ietriecās kokā un ielidoja grāvī, bijis Aleksejs Berladins, liecina neoficiāla informācija. Negadījumā cieta visi automašīnā esošie cilvēki – gan automašīnas vadītājs, gan tajā esošās nepilngadīgās jaunietes. Viena no jaunietēm – Elīna -  notikuma vietā no gūtajām traumām nomira. Divas nepilngadīgas meitenes, kuras brauciena laikā sēdēja automašīnas aizmugurē, guva smagas traumas, pārsvarā lūzumus, un nonāca slimnīcā, bet 15 gadus vecajai šofera blakussēdētājai ārsti vairs nevarēja palīdzēt. Arī pats automašīnas vadītājs nokļuva slimnīcā.

“Cilvēki esot bijuši alkohola reibumā, bet bojāgājusī meitene vienīgā esot bijusi skaidrā," stāstīja kāda vietējā iedzīvotāja.

Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, vīrietis gribēja “pazīmēties” jauno meiteņu priekšā, atklāja TV3 raidījums “Degpunktā”.

Portāla Infoliepaja.lv galvenā redaktore Jeļena Osipova bojāgājušo meiteni labi pazina. Elīna ne tikai piedalījās dažādos labdarības projektos, kurus atbalstīja portāls, bet bija arī viņas meitas laba draudzene. Nežēlīgas likteņa ironijas dēļ Elīna gan dzīvoja kaimiņos Berladiniem, gan arī pirms trim gadiem aktīvi piedalījās pazudušā Ivana meklēšanā.

“Oficiāla apstiprinājuma tam, ka pie avarējušā auto stūres bija Aleksejs Berladins, nav, bet mēs, liepājnieki, jau viens otru pazīstam un visu zinām. Varat rakstīt, ka pie stūres bija Aleksejs Berladins, atsaucoties uz Infoliepaja.lv,” Jauns.lv teica Osipova.

Reklāma
Reklāma

Infoliepaja.lv raksta: “Elīna bija aktīva līdzdalībniece daudzos labdarības projektos, ko organizēja mūsu portāls. Mums viņa paliks atmiņā kā labsirdīgs, atsaucīgs, patiess bērns, kurš vienmēr ļoti pārdzīvoja par citu cilvēku nelaimi. Tā bija arī 2017. gadā, kad simtiem liepājnieku meklēja pazudušo Ivanu. Elīna vienmēr bija “pirmajās līnijās”. Atceramies, kā viņa raudāja, kad uzzināja par puikas nāvi… Un tagad, nejēdzīgu apstākļu sakritības dēļ, traģēdijas, kurā aprāvās Elīnas dzīve, vaininieks ir Aleksejs Berladins, tā paša Ivana tēvs, un tagad par to visu zina visa Liepāja. Uzticamies policijai, un ceram uz tās profesionalitāti. Esam pārliecināti, ka par braukšanu dzērumā, kas noveda pie bērna nāves, vainīgais atbildēs. Tai pašā laikā gribam vērst uzmanību uz to, ka pieaudzis vīrietis, pēc mūsu uzskata, parāda neveselīgu interesi par nepilngadīgajiem, un tas jau ir pavisam cits Krimināllikuma pants”.

 

Autors: Elmārs Barkāns, Jauns.lv