Publisko darbību atsācis Rundāles pils franču dārzs, bet nākamnedēļ daļēji būs pieejams arī muzejs

Pēc valdības pieņemtajiem sociālās distancēšanās un publisku pasākumu norises ierobežojumu atvieglojumiem Rundāles pils atsākusi publisko darbību, atverot franču dārzu, bet no pirmdienas, 18.maija, daļēji būs pieejams arī muzejs, informēja muzeja komunikācijas speciāliste Ilze Kusiņa.

FOTO: Shutterstock.com

Jau šodien apmeklētāji gaidīti Rundāles pils franču dārzā, kur pašlaik pilnā plaukumā ir tulpes, sāk ziedēt dekoratīvie augļukoki.

Parka viesiem jāņem vērā, ka apmeklējuma kārtība būs citāda nekā pirms ārkārtējā stāvokļa. Pirmkārt, ir noteikta atsevišķa ieeja un izeja, lai cilvēku plūsma šajos virzienos nekrustotos. Franču dārzā būs iespējams iekļūt pa dārza centrālo ieeju austrumu pusē pie pils, savukārt izeja atradīsies dārza rietumu pusē - pie Dārznieka mājas. Muzeja darbinieki īpaši aicina ievērot teritorijā un dārzā izvietotās informatīvās norādes un noteikto kustības plūsmu.

Ievērojot drošības noteikumus, 18.maijā plānots atvērt apmeklētājiem arī daļu no Rundāles pils muzeja pamatekspozīcijas - tā saukto Mazo loku. Apmeklējot muzeju, tāpat kā parkā, viesiem būs jārēķinās ar dažādiem drošības nosacījumiem un izmainītu kustības plūsmu telpās. Pirms muzeja vai parka apmeklējuma muzejs aicina ielūkoties muzeja mājaslapā un iepazīties ar aktuālo informāciju, kas jāņem vērā apmeklētājiem, kamēr valstī joprojām pastāv ārkārtējā situācija.

Lai samazinātu muzeja darbinieku un viesu savstarpējo kontaktu, pirms apmeklējuma viesi aicināti iegādāties e-biļeti, izmantojot biļešu vietni muzeja mājaslapā. Pēc darījuma noslēgšanas iegādātā biļete tiks nosūtīta uz norādīto e-pasta adresi. To būs iespējams uzrādīt kontrolierim gan elektroniskā veidā, gan izdrukātu.

Reklāma
Reklāma

Pagājušajā nedēļā valdība ārkārtējo situāciju valstī pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem.

Kultūras ministram būs tiesības reglamentēt kārtību, kādā kultūras institūciju darbībā ievērojami fiziskās distancēšanās un dezinficēšanas prasību ievērošana kultūras institūcijās, piemēram, bibliotēkās, muzejos un citās vietās.

No portāla www.jauns.lv