Kad beidzot atkal drīkstēs apmeklēt bērnu spēļu laukumus

Sporta klubi un tirdzniecības centri jau strādā, bet informācijas par to, kad vecāki varēs vest bērnus rotaļāties uz spēļlaukumiem, nav. Vai tiešām bērnu rotaļu laukumi ir bīstamāki par citām vietām, kurās pulcēšanās ir atļauta, jautā portāla Mammamuntetiem.lv lasītāja. 

Aizliegs apmeklēt bērnu laukumiņus nav, bet arī ne ieteicams nav

FOTO: Shutterstock.com

Aizliegs apmeklēt bērnu laukumiņus nav, bet arī ne ieteicams nav

SPKC epidemioloģe Ritas Korotinskas skaidro, ka, neskatoties uz to, ka tika pieņemts lēmums par pakāpenisku atsevišķu ierobežojumu atcelšanu vai samazināšanu, arī turpmāk iedzīvotājiem tiek
ieteikts stingri ievērot drošības pasākumus – fiziskās distancēšanās pasākumus, aizsardzības un higiēnas, t.sk. roku higiēnu.

Pirms bērnu laukuma apmeklējuma SPKC speciālisti aicina rūpīgi izvērtēt bērnu laukuma izmantošanas nepieciešamību. Nekādā gadījumā neapmeklējiet rotaļu laukumus, ja pieaugušais vai bērns sajūtat kādus slimības simptomus, kā arī aicina būt vērīgiem un nekontaktēt ar personām, kurām ir klepus, iesnas utt.

Atrodoties bērnu laukumā jāatceras par papildus drošības pasākumiem:

Reklāma
Reklāma
  • neapmeklējiet rotaļu laukumu, ja tajā netiek nodrošināta 2 metru distance starp apmeklētājiem. pārliecināties, vai rotaļu laukuma inventārs regulāri tiek tīrīts un dezinficēts.
  • pārrunājiet ar bērnu roku higiēnas jautājumus un sekojiet līdzi vai tie tie ievēroti.
  • izstāstiet bērnam, ka atrodoties koplietošanas telpās, nedrīkst ar netīrām rokām pieskarties sejai (acīm, mutei, degunam).


Pastaigās ieteicams ņemt līdzi roku dezinfekcijas līdzekli vai mitrās salvetes utt. Pēc atnākšanās mājās nomazgāt un nodezinficēt rokas, kā arī  rotaļlietas (ja bija paņemtas līdzi pastaigā).

Bērna rīcība bieži vien ir neprognozējama un grūti nokontrolēt vai bērns piemēram, šļūcot pa slidkalniņu, to nenolaizīs, vai rāpjoties pa virvi, šupojoties šūpolēs vai paņemot rokā cita bērna rotaļlietu, nesaskarsies ar inficētu virsmu.

Saistītie raksti