Norāda uz cilvēku pašu atbildību par jauno Covid-19 drošības pasākumu ievērošanu

Policija speciālus reidus par mutes un deguna aizsegu valkāšanu sabiedriskajā transportā nerīkos, bet norāda uz cilvēku pašu atbildību šīs prasības īstenošanā.

FOTO: Shutterstock.com

Gluži tāpat kā līdz šim, policija preventīvi sekos līdzi un reaģēs uz saņemto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem. Speciāli reidi atviegloto ierobežojumu kontrolē, piemēram, baznīcās, sporta klubos, treniņu vietās, muzejos un citās kultūras vietās netiks rīkoti. Līdzīga situācija būs ar aizsegu valkāšanu sabiedriskajā transportā, proti, policija saņemot informāciju par tīšu un ļaunprātīgu minētā ierobežojuma neievērošanu, reaģēs un katru gadījumu izvērtēs individuāli.

Viņa arī uzsvēra, ka iedzīvotājiem pašiem jāapzinās epidemioloģiskās situācijas nopietnība un ierobežojumu mazināšana nozīmē cilvēka paša atbildības palielināšanos. Ņemot vērā minēto, iedzīvotājiem pašiem jāizvērtē sava rīcība, pārvietojoties publiskās iekštelpās un ārtelpās, uzsvēra policijas pārstāve.

Arī Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne teica, ka speciālus reidus galvaspilsētas sabiedriskajā transportā pašvaldības policija nav plānojusi veikt.

Reklāma
Reklāma

"Strādāsim līdzīgi kā iepriekš, izbraucot uz pašizolācijas un karantīnas iespējamajām pārkāpuma vietām pēc iedzīvotāju izsaukumiem. Aicinām iedzīvotājus, kuriem ir informācija par iespējamu likumpārkāpumu, tostarp pašizolācijas vai karantīnas neievērošanu, uzreiz zvanīt policijai," norādīja Greidāne.