Pandēmijas ietekmē vecāki savus bērnus sāk saukt savādos vārdos

Vairākās pasaules valstīs vecāki, kuri šajā trauksmainajā laikā piedzīvojuši bērniņa nākšanu pasaulē, ir devuši savām atvasēm savādus vārdus – neraugoties uz to, ka tādā veidā bērni visu mūžu tiks saistīti ar šo nāvējošo pandēmiju, dažiem bērniņiem ir doti vārdi Korona un Kovida, ziņo ārvalstu mediji.

Bērnu vādrdi visos laikos nedaudz raksturojuši notiekošo.

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu vādrdi visos laikos nedaudz raksturojuši notiekošo.

Filipīniete Kolīna Tabesa 13. aprīlī laida pasaulē veselīgu meitiņu. Viņas vīrs Džons Tupass stāsta: “Es gribēju, lai viņas vārds mums atgādinātu, ka Covid-19 pandēmija mums atnesa ne tikai ciešanas vien. Neraugoties uz visu, mēs saņēmām svētību.” Meitiņa ir nosaukta par Kovidu Mariju.


Tēvs atklāj, ka par šo izvēli viņš jau ticis kritizēts sociālajos tīklos. “Varbūt viņa pieredzēs apsmiešanu, bet es savai meitai iemācīšu, kā būt par labu cilvēku,” viņš stāsta, atklājot, ka lēmumu par tādu vārdu pieņēma nevilcinoties.

 

Iepriekš līdzīga doma ienākusi prātā arī divām māmiņām Indijā. Viņas, acīmredzot, spert šādu neparastu soli pamudinājuši ārsti, kuri pieņēma dzemdības. Viens mazulis nosaukts par Koronu Kumaru, bet otrs par Koronu Kumari.

Ārsts, kurš pamudināja dot šādu vārdu, medijiem stāsta, ka tas palīdzētu radīt lielāku izpratni par slimību un noņemt ap to valdošos aizspriedumus. “Man par pārsteigumu viņas piekrita,” viņš atklāj.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt kāds viesstrādnieku pāris, kas ieviesto ierobežojumu dēļ šobrīd atrodas Indijas ziemeļaustrumos un nevar tikt mājās Radžastānas štatā, savu bērnu nolēma dēvēt par Lokdaunu, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē ierobežojumus, slēgšanu. “Mēs viņu nosaucām par Lokdaunu, ņemot vērā visas problēmas, ar kurām saskaramies šajā smagajā laikā,” sacījis tēvs.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti