Nogrieziet nagus! Medmāsa brīdina, ka gari nagi pakļauj lielākam riskam inficēties ar Covid-19

Sociālajā tīklā "Facebook" kāda sieviete dalījusies ar informāciju, ko viņai atklājusi kāda medmāsa - jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā ne tikai svarīgi mazgāt rokas, bet arī - nogriezt nagus, jo īpaši tām sievietēm, kuras iecienījušas garus nagus, ziņo dailymail.co.uk.

Lūdzu, šīs epidēmijas laikā - turiet nagus īsus, sieviete aicina sabiedrību.

FOTO: Shutterstock.com

"Lūdzu, šīs epidēmijas laikā - turiet nagus īsus," sieviete aicina sabiedrību.

"Starp visām roku mazgāšanas instrukcijām, es neesmu redzējusi nevienu paziņojumu, ka nav iespējams kārtīgi nomazgāt rokas, ja nagi ir gari," "Facebook"  raksta sieviete. 

Viņa norāda, ka baktērijām, netīrumiem un vīrusiem esot viegli nokļūt aiz nagiem. Roku mazgāšana un dezinfekcijas līdzekļu lietošana nepalīdzēšot tos iznīdēt - nagi esot jānogriež pavisam. 

"Lūdzu, šīs epidēmijas laikā - turiet nagus īsus," sieviete aicina sabiedrību. 

Ņujorkas Universitātes Langones medicīnas centra alerģiju un infekcijas slimību speciāliste Purvi Parikla apstiprinājusi iepriekš minēto, norādot, ka aiz nagiem tiešām uzkrājas daudz baktērijas un netīrumi. Var rasties priekšstats, ka rokas nomazgātas un tīras, bet patiesībā garu nagu īpašnieki nespēj rokas nomazgāt un dezinficēt pilnībā. Kā zināms, ar rokām cilvēks pieskaras sejai un reizēm pat pirkstus iebāž mutē. Šādā veidā esot ļoti viegli pakļaut sevi saslimšanai.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti