103 gadus veca kundze un citi seniori, kuriem izdevies uzveikt Covid-19

Lai gan saslimt ar Covid-19 var ikviens, tomēr mediķi norādījuši, ka vissmagāk skart vīruss var personas ar novājinātu imunitāti, hroniskām slimībām un seniorus. Apkopojām trīs veiksmīgas atveseļošanās gadījumus, kad cīņu ar vīrusu uzveikuši seniori, tostarp šobrīd pasaulē vecākā atlabšanas paciente - 103 gadus vecā Uhaņas iedzīvotāja Žanna Guangfēna.

Armanda Botini Kampolungi, kuru ārsti nodēvējuši par “dzelzs vecmāmiņu”. (Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube. )

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Armanda Botini Kampolungi, kuru ārsti nodēvējuši par “dzelzs vecmāmiņu”. (Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube. )

Ķīnā, Hangdžou provincē, pēc 18 dienu ilgas ārstēšanās no slimnīcas izrakstīti 98 gadus vecs zinātnieks Hans Tiangi un viņa 85 gadus vecā sieva, ziņo Ķīnas mediji.

Tiangi kungam un viņa sievai Covid-19 slimība tika diagnosticēta februārī un, veselībai pasliktinoties, 24. februārī viņi tika nogādāti Hangdžou  provinces slimnīcā.

Pāris bija kritiskā stāvoklī, tādēļ tika ievietoti intensīvās terapijas nodaļā. Ņemot vērā cienījamo vecumu, pāris cieta arī no citām veselības problēmām, kas mediķiem deva mazas cerības redzēt šos pacientus veselus. 

Savukārt patlaban vecākā paciente, kurai izdevies uzveikt Covid-19, ir 103 gadus veca Uhaņas iedzīvotāja. Žannai Guangfēnai vīruss tika diagnosticēts 1. martā, bet jau 7. martā viņa tika izrakstīta no slimnīcas.  Viņas ārstējošais ārsts Zengs Julans norādījis, ka šis ir pierādījums, ka arī veci cilvēki, kuriem nav hronisku saslimšanu, var izārstēties.

Reklāma
Reklāma

Tikmēr Itālijā  Armandu Botini Kampolungi (81) no Lombardijas reģiona ārsti nodēvējuši par “dzelzs vecmāmiņu”, informē itāļu ziņu portāls corriere.it. Neskatoties uz to, ka nesen bija salauzusi kāju un ir diabēta slimniece, tomēr viņas organisms labi reaģējis uz ārstēšanu. Tāpat ārsti norādījuši, ka visu laiku, kamēr atradusies slimnīcā, bijusi apņēmības pilna izārstēties.
 

No portāla Jauns.lv