“Nav tā sliktākā vieta, kur iesprūst!” Latviešiem paveicas ar piespiedu palikšanu uz tropu salas

Šonedēļ Latvijas mediji aktīvi ziņo par valstspiederīgajiem, kuri pirms ārkārtējās situācijas ierobežojumiem izceļojuši un patlaban mēģina izmisīgi tikt atpakaļ. Vairumam šī pieredze izvērtusies murgā, taču – ne visiem.

“Principā esam iesprūduši. No šodienas lidosta un osta ir slēgtas. No vietējām ziņām uzzinājām, ka uz salas pirms nedēļas bija konstatēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi, par notiekošo Senmartēna salā stāsta Gints. (Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook,)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Principā esam iesprūduši. No šodienas lidosta un osta ir slēgtas. No vietējām ziņām uzzinājām, ka uz salas pirms nedēļas bija konstatēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi," par notiekošo Senmartēna salā stāsta Gints. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

Ar Jauns.lv sazinājās latvietis vārdā Gints, kurš izstāstīja, ka šobrīd atrodas Senmartēna salā, Karību jūras ziemeļaustrumos.

“Principā esam iesprūduši. No šodienas lidosta un osta ir slēgtas. No vietējām ziņām uzzinājām, ka uz salas pirms nedēļas bija konstatēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi. Cilvēki bija ieradušies no blakus salas un tika atpakaļ uz turieni arī nosūtīti,” raksta Gints.

latvieši covid

Pludmale Senmartēna salā, Karību jūras ziemeļaustrumos. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

Veikalos ierobežo tualetes papīra un ūdens tirgošanu

Saskaņā ar Ginta teikto, uz salas ir apturēts ikgadējais festivāls, lai izvairītos no lielākiem pūļiem.

“Viss pārējais uz salas gan ir vaļā. Darbojas visi veikali, bāri – nekāda karantīna nav ieviesta. Vienīgais, ko pamanīju – lielveikalā ir ierobežojumi tualetes papīram un ūdenim. Katrs pircējs var iegādāties ne vairāk kā vienu iepakojumu (6 gab.). Mēs varam atgriezties tikai pēc 14. aprīļa, protams ja nekas nemainīsies. Baudām jauko salu un salas klimatu! Šobrīd šeit dienā temperatūra ir +34 grādi. Veikalā maize maksā dārgāk nekā Rums,” atklāj Gints.

Reklāma
Reklāma

Situāciju tropiskās salas veikalos atklāj viņa iesūtītās fotogrāfijas:

covid

covid

Ginta iesūtītajās fotogrāfijās redzams, ka maize tropu salā šobrīd ir dārgāka nekā rums. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 

Avots: Jauns.lv