VIDEO: Liepājā nopietna vētra, norauts lielveikala jumts un sabrukusi siena

Visai pamatīgus vētras postījumus pēdējo stundu laikā piedzīvojusi Liepāja. Sociālo tīklu lietotāji paspējuši ievietot video un fotoattēlus, kuros redzams, kā vētras dēļ sabrukusi veikala siena, citam lielveikalam norauta milzu izkārtne, sapostītas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Attēlam ir ilustratīva nozīme.

FOTO: Shutterstock.com

Attēlam ir ilustratīva nozīme.

Ceturtdien pēc plkst.17 Liepājas ostā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedzis 30 metrus sekundē (m/s), liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Daudzviet citviet Latvijā, īpaši valsts dienvidos, jau reģistrētas vēja brāzmas līdz 20-25 m/s, kas saistītas ar auksto atmosfēras fronti un spēcīgiem nokrišņiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook"

Šīs brāzmas ir īslaicīgas; lielā vētra pagaidām sasniegusi tikai Kurzemes rietumus un pārējā Latvijā gaidāma vēlāk vakarā un naktī. Atbilstoši prognozēm līdz plkst.22 Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas vēja brāzmas līdz 35 m/s.

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu citviet Latvijas piekrastē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 27-32 m/s, pārējā valstī - līdz 23-28 m/s.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžo brīdinājumu, Kurzemē arī sarkano - augstākā līmeņa - brīdinājumu, kas nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud dzīvību.

Iedzīvotājiem jebkuros apstākļos jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem.

Avots: Jauns.lv