Paplašina COVID-19 skarto valstu sarakstu ar vēl 5 valstīm

No 11. marta, paplašināts COVID-19 skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi. Ņemot vērā izmaiņas epidemioloģiskajā situācijā, gadījuma definīcijā jeb rīcības kārtībā pie aizdomām par saslimšanu ar COVID-19 tiek iekļauta arī Spānija, Francija, Vācija, Austrija un Šveice. Šādu lēmumu šodien pieņēma Valsts operatīvā medicīniskā komisija.

FOTO: Shutterstock.com

Tas nozīmē, ka īpaši piesardzības pasākumi šobrīd ir attiecināti kopumā uz 11 valstīm: Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju un Šveici. Veselības ministrija stingri aicina uz šīm valstīm nedoties, jo pastāv liels inficēšanās risks. Jāņem vērā arī tas, ka pēc atgriešanās no minētajām valstīm bērnam 14 dienas būs jāpavada mājās karantīnā.
 

Paplašinot skarto valstu sarakstu, analīzes uz COVID-19 personai tiks veiktas, ja viņa būs atgriezusies no iepriekš minētajām valstīm un 14 dienu laikā kopš izbraukšanas no šīm valstīm, būs parādījušies gripai līdzīgi simptomi. Šādā gadījumā personai jāzvana 113. Savukārt, ja ir radušies kādi jautājumi saistībā ar COVID-19, iedzīvotāji aicināti zvanīt Slimību profilakses un kontroles speciālistiem uz telefona numuru 67387661 (darba dienās, no 08:30 līdz 17:00).
 

Arī ģimenes ārsti, izrakstot darbnespējas lapas, ņems vērā paplašināto sarakstu ar valstīm, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi.

Reklāma
Reklāma