Nodarbības - pārceltas uz internetvidi - Dūlu nedēļas ietvaros aicinām topošos vecākus uz bezmaksas nodarbībām par dūlu atbalstu

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju Covid-19 slimības dēļ, Dūlu nedēļas nodarbības būs pieejamas mūsu Facebook lapā: tām varēs gan sekot līdzi tiešraidē un uzdot jautājumus, gan noskatīties pēc tam sev ērtā laikā. 

Ik gadu no 22. līdz 28. martam visā pasaulē norisinās Dūlu nedēļa, kas pievērš uzmanību dūlu darbam, atbalstot ģimeni un īpaši jauno māmiņu grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periodā. Lai iepazītu dūlas darbu un atbalstu, ko no dūlām var saņemt topošie un jauni vecāki, Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv rīko Dūlu nedēļu “Skolā Mammām un Tētiem”.  

Dūlu nedēļas ietvaros  dūlas vadīs bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem.

FOTO: Shutterstock.com

Dūlu nedēļas ietvaros dūlas vadīs bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem.

Vārds doúla ir cēlies Senajā Grieķijā, un tas nozīmē pieredzējušu sievieti, kura palīdz citai sievietei. Mūsdienās ar šo terminu apzīmē sievietes, kuras topošajai māmiņai, kā arī tētim sniedz informāciju, kā arī emocionālu un fizisku atbalstu grūtniecības laikā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā.

 

Dūlu nedēļas notikumi:

PIRMDIEN - 23.03. plkst. 12.00 - Dzemdību ceļš mammai un mazulim

Savā nodarbībā dūla Inga Babure runās par dzemdību ceļu, kas jāveic mazulītim, lai ierastos pasaulē, un par darbu, kas uzticēts mammai, viņu sagaidot. Kopīgi iepazīsimies gan ar dzemdību fizioloģisko un anatomisko pusi, gan ar psihoemocionāliem faktoriem, kas palīdz māmiņai un bērnam satikties. Iztēlosimies, kā mazulis jūtas savā dzemdību ceļā un parunāsim par to, ko mēs kā mammas atceramies no savas piedzimšanas.

Nodarbības ilgums: 1h

Nodarbību vada: sertificēta dūla Inga Babure, Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja

Plašāka informācija: facebook.com/tuesimamma

 

 

 

PIRMDIEN - 23.03. plkst. 14.00 - Dūlas atbalsts pēcdzemdību periodā

Sertificēta dūla savā nodarbībā skaidros, kāds atbalsts sievietei nepieciešams pēcdzemdību periodā un kas ir pēcdzemdību dūla. Kopīgi aplūkosim dažādus pēcdzemdību atbalsta instrumentus, tas ir, bērna nēsāšanu slingā, jaundzimušā aprūpi un hendlingu, dūlas sniegto atbalstu zīdīšanā, kraniosakrālo terapiju un pēcdzemdību rituālus.

Nodarbības ilgums: 1,5h

Nodarbību vada: dūlu apvienības biedrs Evita Žvagiņa-Jākobsone, sertificēta Bērnu nēsāšanas konsultante „Die Trageschule ®” un sertificēta zīdīšanas konsultante, jaundzimušo Kinestētiskā hendlinga praktiķe © Maietta-Hatch Kinaesthetics, Kraniosakrālās terapijas praktiķe

Plašāka informācija: manislingi.lv

 

 

OTRDIEN - 24.03. plkst. 12.00 - Elpas nozīme dzemdībās

Nodarbībā runāsim par dzemdību sāpēm un elpas nozīmi dzemdību sāpju pārvarēšanā. Noskaidrosim, kā strādāt ar elpu pirms dzemdībām, lai dzemdībās tā neaizmirstos un to izdotos izmantot.

Reklāma
Reklāma

Nodarbības ilgums: 1h

Nodarbību vada: sertificēta dzemdību dūla Zīle Dāvidsone, sertificēta YOGABODY® elpas trenere, C kategorijas sporta speciālists apmācībā, zīdīšanas konsultante

Plašāka informācija: elpadzemdibas.lv

 

 

OTRDIEN - 24.03. plkst. 15.30 - Mazuļi, kas ilgi kavējas vai par ātru atvadās

Ir daudz ģimeņu, kuras ilgi un nepacietīgi gaida savu mazulīti, bet viņš vai viņa kavējas. Un ir daudz ģimeņu, kas sastopas ar savu bērniņu, lai pagūtu vien atvadīties. Savā nodarbībā dūla Inga Babure runās par ķermeniskajiem un emocionāliem pārdzīvojumiem, ar ko saskaras māmiņas un tēti, kā arī stāstīs par iespējām meklēt atbalstu.

Nodarbības ilgums: 1h

Nodarbību vada: sertificēta dūla Inga Babure, Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja

Plašāka informācija: facebook.com/tuesimamma

 

 

 

 

Plašāka informācija un pieteikties vari šeit:

www. gudrosievuskola.lv

“Skolā Mammām un tētiem”

Rīgā, Brīvības ielā 40-16

 

Dūlu nedēļa sadarbībā ar Latvijas Dūlu apvienību.

latvijas dūlu apvienība