Šonedēļ būs vējains un līs, nedēļas nogalē - neliels sals un sniegs

Tuvākajās dienās laiks Latvijā kļūs vējaināks un lietaināks, bet nedēļas nogalē temperatūra pazemināsies un daudzviet arī snigs, liecina prognozes.

 

FOTO: Shutterstock.com

Pirmdien un otrdien brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule un nokrišņi ir gaidāmi vien dažviet - galvenokārt vietām Kurzemē un Latgalē. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš un atsevišķos rajonos nakts un rīta stundās veidosies migla. Dienā gaiss iesils līdz +5…+9°, bet gaisa temperatūra nakts stundās būs -1…+4° robežās. 

Sākot ar nedēļas vidu pastiprināsies ciklonu darbība - gaidāms vējains un nokrišņiem bagāts laiks. Trešdien Latvijas teritoriju no rietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona - no nakts otrās puses rietumu un centrālajos rajonos, bet no rīta arī austrumu rajonos gaidāms ilgstošs lietus. Dienas otrajā pusē nokrišņiem mitējoties, debesis pakāpeniski skaidrosies.  Arī ceturtdien un piektdien daudzviet gaidāms lietus, austrumos arī slapjš sniegs. No trešdienas pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniedzot 15-18 m/s, bet ceturtdien arī līdz 20-24 m/s. Brāzmains vējš saglabāsies arī piektdien. Gaisa temperatūra dienas laikā būs +5...+9° robežās, bet naktīs +1…+6°.

Nedēļas nogalē laika apstākļi uzlabosies, nokrišņi mazināsies un biežāk uzspīdēs saule. Sestdien vēl būs vējains laiks, bet svētdien tas jau pierims. Gaisa temperatūra būs zemāka kā darba nedēļā un dienas laikā termometra stabiņš nepakāpsies virs +1…+6° atzīmes, bet naktīs daudzviet gaidāms arī sals, kad gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā būs 0…-4° robežās.

Reklāma
Reklāma