SPKC rosina ierobežot ceļojumus skolēnu brīvlaikā; "airBaltic" atceļ reisus uz Milānu un Veronu

No veselības nozares viedokļa ceļošanas ierobežojumi uz Itāliju būtu ļoti nepieciešami jau gaidāmajā skolēnu brīvlaikā, 8. marta preses konferencē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Ņemot vērā notiekošo, veselības un drošības apsvērumu dēļ airBaltic ir lēmis šobrīd pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas līdz aprīļa beigām.

FOTO: Shutterstock.com

Ņemot vērā notiekošo, veselības un drošības apsvērumu dēļ "airBaltic" ir lēmis šobrīd pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas līdz aprīļa beigām.

Viņš uzsvēra, ka koronavīrusa izraisītā slimību "Covid-19" ir risks arī bērnu veselībai. Lai gan līdzšinējā pieredze rāda, ka bērni šo slimību pārslimo vieglā formā, viņi rada inficēšanās riskus gados vecākiem cilvēkiem, piemēram, vecvecākiem, kuriem slimības sekas var būt smagākas.

 

Ņemot vērā notiekošo, veselības un drošības apsvērumu dēļ "airBaltic" ir lēmis šobrīd pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas līdz aprīļa beigām. Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi. Ievērojot Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus, cilvēki ir aicināti neceļot uz vīrusa skartajiem apgabaliem Itālijā.

Reklāma
Reklāma