Svarīga informācija visiem "Swedbank" klientiem! Aicina klientus neuzķerties uz krāpšanas mēģinājumu

"Swedbank" rīcībā nonākusi informācija, ka krāpnieki bankas vārdā klientiem izsūta viltus īsziņas (SMS). Īsziņās tiek sūtītas krāpnieciskas interneta saites, kuras atverot, klienti tiek novirzīti uz viltus "Swedbank" interneta bankas lapu. Aicinām klientus neuzķerties uz krāpšanas mēģinājumu, jo banka nekad nesūtīs interneta saites SMS veidā, informē banka.

 

Foto: Swedbank

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Swedbank

Tāpat banka atgādina, ka, ievadot pieejas kodus "Swedbank" internetbankā, jāpievērš uzmanība mājas lapas adresei. Ja tā nav www.swedbank.lv, šādā lapā pieejas kodus ievadīt nedrīkst.

Tāpat nenodot trešajām personām arī savus internetbankas piekļuves datus - kodu kalkulatoru vai Smart-ID pieejas kodus. Banka vai Smart-ID tehniskais dienests nekad nezvanīs klientiem un nelūgs apstiprināt savus pieejas kodus, tā vietā bankas darbinieki palūgs klientam pašam sazināties ar banku, kas ir drošs saziņas veids.

Ja klientiem ir bažas, ka iespējams viņu internetbankas pieejas kodi ir nonākuši krāpnieku rokās, aicinām nekavējoties sazināties ar bankas klientu centru pa tālruni 67444444. 
 

Reklāma
Reklāma

No Jauns.lv