Ārstu biedrības viceprezidents veselības ministrei Viņķelei pārmet krišanu histērijā saistībā ar koronavīrusu

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, anesteziologs-reanimatalogs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes ārsts Roberts Fūrmanis, kurš jau vairākkārt nav taupījis skarbus vārdus veselības ministrei Ilzei Viņķelei, kārtējo reizi politiķei pārmetis neadekvātumu un neprofesionalitāti, šoreiz koronavīrusa sakarā.

 

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis, kurš savulaik veselības ministri nodēvējis par „nāves eņģeli”, nu viņu dēvē par histēriķi, kura koronavīrusa sakarā tautā rada paniku. (Foto: Ieva Leiniša/LETA)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis, kurš savulaik veselības ministri nodēvējis par „nāves eņģeli”, nu viņu dēvē par histēriķi, kura koronavīrusa sakarā tautā rada paniku. (Foto: Ieva Leiniša/LETA)

Fūrmanis savā „Twitter” kontā ierakstījis:

 

 

Te jāteic, ka ministre pēdējos pāris rītus iesāk ar atvieglotu nopūtu sociālajos tīklos: „Labs rīts visiem! Tā skaitām katru dienu, ko iegūstam bez Covid-19”; „Labas ziņas! Vēl viena diena bez vīrusa aizvadīta”.



 

Acīmredzot, Ārstu biedrības viceprezidentu saniknojušas šie Viņķeles tvīti it kā pirms „pasaules gala”. Jāteic, ka šoreiz Fūrmaņa kritika nav izpelnījusies sabiedrības atzinību. Drīzāk, gan viņu vaino histērijas radīšanā. Lūk, dažas atsauksmes uz Fūrmaņa teikto:

Viesturs Liepkalns: „Nekādu paniku nejūtu. Profesionāla komunikācija. Šobrīd Jūs radāt paniku, Fūrmaņa kungs”.

Go ask Alice: „Ja nekomunicētu, pārmestu, ka neinformē. Neredzu neko haotisku, histērisku vai nevajadzīgas bailes radošu. Laikam atkarīgs no lasītāja”.

Gunārs Božis: „Nu neredzu, kas šeit tik kaitniecisks un īstenam profesionālim traucējošs”.

Reklāma
Reklāma

Džeina Šteinberga: „Robert, Jūs no veselības aprūpes profesionāļa pamazām pārvēršaties par histērisku piāristu. Varbūt laiks iepauzēt?”

Evija: „Manuprāt, Fūrmaņa kungs ir pārstrādājies - šis darbs prasa ļoti daudz. Rezultātā - viss kaitina un besī. Vainīgais arī ir atrasts. Ja godīgi, žēl cilvēka un visas sistēmas. Neattaisnoju, bet ieraugu iemeslus. Profesionāļi sevi nesaudzē šajā nozarē”.


Viņķele nav vienīgā panikas cēlāja
Tikmēr arī citi politiķi ceļ paniku koronavīrusa sakarā un sabiedrībā rada trauksmi.

Savas pārdomas izteicis arī neatkarīgais Saeimas deputāts Aldis Gobzems, kurš uzskata, ka netiksim izglābti, ja sāksies koronavīrusa pandēmija: "Vai mūs izglābs? Domāju, ka nē. Ja sāksies epidēmija vai masu psihoze, vai abi divi, tad Viņķele prasīs papildus finansējumu, mēneša beigās solīs iepirkumu un gaidīs kādu starptautisko lēmumu. Tā viņi strādā. Viņi domā tā pēc definīcijas”.

Toties parlamentārietis no Jaunās konservatīvās partijas Krišjānis Feldmanis raugās „biedējošā klusumā”: „No atbildīgajām iestādēm sagaidu nekavējošu apstiprinājumu, ka, ņemot intensīvo gaisa satiksmi ar Itāliju, visi riski, kas saistīti ar nāvējošā vīrusa ievazāšanu tiek atbilstoši vadīti! Līdz šim raugos biedējošā klusumā!”


 

No portāla Jauns.lv