Jaunā darba nedēļa sāksies ar sniegu

Pirmdien augsta spiediena atzara ietekmē daudzviet debesis skaidrosies un vienīgi rīta stundās dažviet austrumu rajonos būs īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt slapja sniega veidā, ziņo Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrs.

Naktī uz otrdienu gaidāms sals gandrīz visā valsts teritorijā.

FOTO: Shutterstock.com

Naktī uz otrdienu gaidāms sals gandrīz visā valsts teritorijā.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, daudzviet pastiprinoties brāzmās līdz 15-16 m/s  Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs +2...+5 grādi, bet naktī uz otrdienu gaidāms sals gandrīz visā valsts teritorijā, kad gaisa temperatūra būs +1…-5 grādu robežās.

Otrdien Latvijai pietuvosies ciklons un teritoriju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona līdzi nesot slapju sniegu un sniegu. Dažviet zemi pārklās neliela sniega kārta. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas pastiprināsies naktī uz trešdienu, kā arī trešdien dienas laikā, kad vēja brāzmas rietumu un centrālajos rajonos sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra būs 0…+5 grādu robežās. 

Darba nedēļas otrajā pusē debesis lielākoties aizklās mākoņi un pa laikam gaidāmi nokrišņi - galvenokārt slapjš sniegs un sniegs.

Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Nakts stundās teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādiem, bet dienas laikā nepārsniegs +1...+4 grādus. 

Reklāma
Reklāma

Pēc šī brīža prognozēm nedēļas nogalē gaidāms vējainākais un aukstākais laiks nākamnedēļ. Latvijai pietuvojoties jaunam ciklonam, daudzviet vēja brāzmas sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes teritorijās arī 20-23 m/s. Kā arī kļūs vēsāks un dažviet, galvenokārt austrumos, arī dienas laikā saglabāsies negatīva gaisa temperatūra.

 

Informācija no Meteo.lv