Visā pasaulē iemīļotais cirks Cirque du Soleil ir ieradies Rīgā – CRYSTAL pirmizrāde jau šovakar

Cirque du Soleil izrādes CRYSTAL trupa šodien cītīgi gatavojas pirmizrādei Arēnā Rīga, kas notiks jau šovakar, 15. janvārī, plkst. 20:00. Cirka CRYSTAL pirmo izrādi uz ledus Rīgā varēsim vērot no 15. līdz 19. janvārim.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Slido visi

Ņemot vērā to, ka šovs norisinās uz ledus, ikvienam tā dalībniekam ir jāmāk slidot. Viens no izrādes veidotāju lielākajiem izaicinājumiem bija atrast 
augstākā līmeņa akrobātus, kuri varētu kļūt par izciliem slidotājiem. Un tas ir izdevies! Šajā izrādē slido pat mūziķi! Tomēr daudzi mākslinieki pirms tam slidot nemaz nemācēja, tādēļ izrādes iestudēšanas process bijis pārbaudījumu pilns. Arī trapeces akrobāts Žeroms Sordijons, kas Cirque du Soleil strādā jau divus gadus, atzīst, ka akrobātika uz ledus atšķiras no viņa ierastajiem trikiem, jo akrobātika jāizpilda ar slidām kājās un nepieciešams veiksmīgi piezemēties uz ledus. Nu CRYSTAL komanda ir gatava priecēt mūs visus ar sava smagā darba rezultātiem!

 

Spilgti un krāsaini

Reklāma
Reklāma

Izrādē CRYSTAL tiek izmantoti interaktīvie video, kas reaģē uz slidotājiem un mainās līdzi slidotāju darbībām. To nodrošina 28 video projektori. Šova režisors Sebastiens Soldevila stāsta par savu redzējumu: “Mēs gribējām radīt paši savu estētiku. Dažbrīd mēs izvēlējāmies vairāk vintāžas, 20. gadsimta sešdesmito gadu stilu un kaut ko neprātīgāku, dažbrīd kaut ko futūristiskāku, izmantojot līnijas un minimālisma stilu. Visas šovā atainotās pasaules eksistē Kristālas prātā, tādēļ nolēmām, ka šāda mainīga scenogrāfija būs piemērota.” Turklāt izrādes noskaņu papildina gan cirka raksturīgās melodijas, gan populāru izpildītāju, piemēram, Beyonce, SIA un U2 dziesmas.

Interesanti: Izrādes mākslinieki ir apmācīti paši sev uzlikt grimu un tās galvenajiem varoņiem ir pat 4-5 rezerves tērpi. Izrādē piedalās kopumā četri mūziķi un 20 akrobāti, tāpēc  tūrē līdzi ceļo arī sešas veļas mašīnas, lai tērpus un apģērbu uz vietas varētu izmazgāt.